Welzorg Bodegraven-Reeuwijk: alles voor goede mobiliteit

Mobiliteit en vrijheid gaan hand in hand. En is extra essentieel bij een langdurige of permanente fysieke beperking. Als jij ondersteuning kunt gebruiken om jouw mobiliteit te waarborgen, komt Welzorg je helpen. Dat doen we met hulpmiddelen, maar ook met aanpassingen aan je woning of auto. Zodat je jouw vrijheid vergroot en goed mee kan doen in de maatschappij.

Mobiliteitspartner in Bodegraven-Reeuwijk

Gaan en staan waar je wilt. Om dit te realiseren, verkent Welzorg Bodegraven-Reeuwijk verkent voor jou alle mogelijkheden op het gebied van mobiliteit. Speciaal voor mensen die hier ondersteuning in kunnen gebruiken vanwege een permanente of langdurige lichamelijke beperking. Het gaat dan om mobiliteit voor in en buitenshuis. Hulp bij lopen, sporten, fietsen, rijden tot aan wonen. Al meer dan 25 jaar kun je bij Welzorg terecht.

En ieder jaar proberen we het beter te doen. Ruim 13.000 cliënten beoordelen onze dienstverlening zodoende met een 8,7. Een team vol met specialisten staan 24/7 voor je klaar. Kwaliteit, klantgerichtheid en snelheid zijn bekende pijlers.

Bovendien krijg je via het online klantportaal ‘Mijn Welzorg’ inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Kom je er even niet uit of heb je een specifieke vraag? Geen probleem. Onze klantenservice helpt je graag op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

hulpmiddel adviesgesprek

Vergoedingen zoals Wmo en UWV

Financiele ondersteuning om een hulpmiddel of aanpassing mogelijk te maken. Daar kun je voor in aanmerking komen en dat verloopt via de gemeente. Welzorg ziet met regelmaat de onderstaande vergoedingen voorbijkomen.

Voorziening in natura (bruikleen)
Dit betekent dat je een hulpmiddel leent via de gemeente, verstrekt door Welzorg. Sommige gemeenten vragen hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Dit is een budget vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) / gemeente waarmee je zelf een hulpmiddel aanschaft. Dit kan via Welzorg Shop. Ook mogelijk zonder vergoeding.

UWV
Heb je een aanpassing of hulpmiddel nodig om je werk te vervolgen? Dan kun je beroep doen op het UWV. Bijvoorbeeld voor een autoaanpassing.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Wmo-contract met 150 gemeenten

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. Daarom weten steeds meer gemeenten ons te vinden waarmee we de samenwerking aangaan. In Bodegraven-Reeuwijk, maar ook in ruim 150 andere gemeenten in Nederland.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in Bodegraven Reeuwijk

Nieuws uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Welzorg Nieuws

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens Sinterklaas en met de feestdagen heeft Welzorg Auto op Maat aangepaste openingstijden. Je vindt de openingstijden hier.
Welzorg Nieuws

Reconditioneren & remanufacturing

Welzorg Nieuws

Resultaten tevredenheidsonderzoek 2022

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.