Erop uit met de fiets!

Wij leren al jong fietsen en houden dat meestal tot op hoge leeftijd vol. Toch geven veel mensen het fietsen op als de kracht of het evenwichtsgevoel daarvoor tekortschiet. Dat is jammer, want blijven bewegen is juist wanneer u ouder wordt van groot belang. Maakt u graag een fietstochtje, maar biedt een gewone fiets te weinig comfort? Geen nood, er zijn tal van modellen die het fietsen weer leuk maken! Denk aan een driewielfiets of een elektrische fiets.

Een driewielfiets voor een goede balans

Stel dat u voldoende energie voor een lange fietstocht heeft, maar u voelt zich toch wat onzeker over uw evenwichtsgevoel. Probeer dan eens een driewielfiets. U bent én blijft in balans, waardoor u weer onbekommerd van de omgeving kunt genieten. Een driewielfiets heeft versnellingen, veel bagageruimte en op- en afstappen is nooit een probleem. Mocht het nodig zijn, dan kan de fiets worden uitgerust met trapondersteuning of een elektromotor. Het fietsen op een driewielfiets kan even wennen zijn, omdat berijders hun evenwichtsgevoel moeten uitschakelen. Dat heb je namelijk niet nodig!
Meer informatie

Minder inspanning met de Elektrische fiets

Een andere optie is een elektrische fiets die motorische ondersteuning biedt. Er zijn verschillende varianten; de keuze hangt af van de conditie van de fietser. Als uw conditie goed is, maar de spierkracht laat te wensen over, dan is de Pedelec (fiets met trapondersteuning) een goede keuze. Op deze fiets moet u zelf op de pedalen trappen, maar nooit te hard; de fiets is namelijk uitgerust met een slimme sensor die de lichaamskracht meet. Wanneer de trapkracht vermindert, bijvoorbeeld als u bergop gaat, wordt de elektrische ondersteuning verhoogd. Meer informatie

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee