Canta rijden zonder rijbewijs

Een Canta is een klein overdekt voertuig. Wanneer je bijvoorbeeld slecht ter been bent en toch mobiel wilt blijven is een gehandicaptenvoertuig een goede oplossing. Met een Canta mag je op veel plekken rijden. Zoals op fietspaden, trottoirs, winkelcentra maar ook sommige wegen. Dit allemaal zonder een rijbewijs! Bij Welzorg te leasen vanaf €269,- per maand (refurbished) of nieuw vanaf €389,- per maand.

Rijbewijs is niet nodig

Een Canta is een gehandicaptenvoertuig en valt daarmee onder de regelgeving van de gehandicapten voertuigen. Een rijbewijs is voor een Canta daarom niet verplicht. Bijkomend voordeel is dat er ook geen kenteken nodig is. In plaats van een kenteken, zorg je voor een verzekeringsplaatje/-sticker achterop

Dit geeft aan: een Canta dient verzekerd te worden. Je bent verplicht om het voertuig minimaal met een WA-dekking te verzekeren. Dit is de basis dekking en zorgt voor vergoeding wanneer je onverhoopt schade aan anderen toebrengt.

De verzekering kun je ook uitbreiden naar een All-risk verzekering waarbij ook je eigen schade wordt gedekt. Hiermee ben je bij eventuele aanrijdingen niet alleen voor de schade van een ander verzekerd, maar ook je eigen schade.

Vergoeding

Wanneer je ervoor kiest om een Canta aan te schaffen, is het mogelijk om een vergoeding te krijgen vanuit de Persoonsgebonden budget wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Dit verschilt per gemeente. Dit kun je controleren op de website van jouw gemeente.