brommobiel leasen

Brommobiel leasen: zorgeloos mobiel zijn

Mobiel onafhankelijk zijn en geen zorgen over de financien? Kies voor het private leasen van een brommobiel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en de tarieven.

 • Lease voor een vast bedrag per maand vanaf €209,-
 • Inclusief verzekering, onderhoud en pechhulp
 • Aanpassingen mogelijk, zoals handgas en bedrijfsrem
Brommobiel leasen Opel Rocks-e

Brommobiel leasen bij Welzorg Auto op Maat

Als je niet een standaard personenauto wilt of kunt rijden, dan wil je toch graag mobiel blijven. En het liefst warm en droog. Een brommobiel biedt dan uitkomst. Hiervoor moet je in het bezit zijn van minimaal een AM rijbewijs (bromfietsrijbewijs).

Heb je al een rijbewijs? Dan kun je direct instappen. Bij Welzorg Auto op Maat lease je een brommobiel vanaf €209 per maand. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zo werkt het leasen van een brommobiel

45 km voertuig kiezen

Stel samen

Kies de gewenste uitvoering en bereken het tarief via onze calculator. Vraag een offerte aan of neem contact op.

Wil je leasen via de Wmo, neem dan eerst contact op met de gemeente. Er volgt een gesprek met een Wmo-consulent om te bepalen of je een vergoeding kunt krijgen. Daarna kun je bij ons een brommobiel aanvragen.

Advies en offerte auto op maat

Advies & kredietcheck

We nemen je vragen, wensen en/of offerte door en plannen een gratis adviesgesprek. Dit gesprek kan telefonisch of in de showroom plaatsvinden.

Na het adviesgesprek volgt een kredietcheck. Hiermee toetsen we of je inkomen en de lasten voldoen aan de landelijk gestelde eisen (draagkrachtnorm) om te mogen leasen.

Afleveren aangepaste auto

Contract en aflevering

Alles rond en goedgekeurd? Dan stellen wij het definitieve leasecontract op. Wij leveren de brommobiel zo spoedig mogelijk bij je af. Dit is ook afhankelijk van de levertijd vanuit de dealer.

Daarna geniet je van volledige vrijheid tegen een vast bedrag per maand, inclusief verzekering, belasting, onderhoud en pechhulp.

Kenmerken brommobiel samengevat

De brommobiel is een ruime 45 km auto, welke net iets verschilt van andere 45 km auto’s zoals de Canta. Onderstaand lees je een samenvatting van de kenmerken:

 • AM-rijbewijs (bromfiets) vereist
 • Inclusief onderhoud, reparatie en bandenservice
 • Maximumsnelheid 45 km/u
 • Plaats voor passagier en bagage, ruimer dan de Canta
 • Toegestaan op vele autowegen, maar vaak niet op fietspaden wat de Canta wel mag
Opel Rocks-E brommobiel specificaties
Ruimte Opel Rocks-e

De duurzame en hippe brommobiel

Een brommobiel mag weer gezien worden. Met de elektrische Opel Rocks-e rijd je niet alleen een hip exemplaar, het is ook nog enorm duurzaam. Met voldoende ruimte voor twee personen en bagage rijd je tot 75km op één volledige accu. De Opel Rocks-e heeft dezelfde regels als andere brommobielen. Het haalt een snelheid van 45 km per uur, je hebt minimaal het AM rijbewijs nodig en je mag op wegen tot 80 km per uur. Bovendien kan Welzorg ook bij dit model diverse aanpassingen realiseren, zoals een handgas of ergonomische stoel.

Wat houdt het leasen van een brommobiel in?

Met private lease rijd je een brommobiel voor een vast bedrag per maand. Je hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen. Onderhoud, reparaties en schades, wegenbelasting, bandenservice, verzekeringen en pechhulp zijn bij het maandbedrag inbegrepen. Door een brommobiel te leasen kom je niet voor verrassingen te staan en weet je wat jouw maandelijkse kosten zijn. De brommobiel blijft eigendom van de leasemaatschappij. Aan het einde van de leaseovereenkomst kun je ervoor kiezen om de brommobiel weer in te leveren of om het contract te verlengen.

brommobiel leasen tegen maandelijks tarief

Over de brommobiel

Een brommobiel is een 45km-voertuig. In tegenstelling tot de Canta, is een brommobiel geen gehandicaptenvoertuig. Volgens de wet is een brommobiel een bromfiets met een gesloten carrosserie. Hierdoor gelden andere regels voor de brommobiel dan voor de Canta.

Brommobiel rijden

Brommobiel rijbewijs

Je mag niet zonder rijbewijs in een brommobiel rijden. Om een brommobiel te besturen, moet je minimaal in het bezit zijn van een rijbewijs AM (bromfiets). Wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B, mag je ook in een brommobiel rijden. Een Canta of MAX mobiel mag wel zonder rijbewijs bestuurd worden.

toegestane wegen brommobiel

Toegestane wegen

Met een brommobiel moet je op de rijbaan rijden. Autowegen, snelwegen en wegen die zijn uitgesloten voor langzaam verkeer zijn niet toegestaan. Het fietspad of de stoep is ook niet toegestaan. Je mag op wegen rijden waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt, tenzij anders aangegeven.

Waar parkeren met brommobiel

Parkeren

Voor een brommobiel gelden dezelfde parkeerregels als voor een standaard personenauto. Je moet een brommobiel dus in een parkeervak of langs de weg parkeren. Een brommobiel mag niet op de stoep geparkeerd worden, wat bij een Cantaen MAX Mobiel wel toegestaan is.

Dashboard en stuur Opel Rocks-e

Voordelen van een brommobiel

Een brommobiel is een stuk ruimer dan een Canta. De bestuurder en passagier hebben extra ruimte voorin en ook de bagageruimte is veel groter. Hierdoor kun je een rollator of opvouwbare rolstoel meenemen met een brommobiel. Daarnaast is een voordeel dat je ook op 80km-wegen mag rijden, tenzij anders staat aangegeven.

 • Meer ruimte dan een Canta en MAX Mobiel
 • Grotere bagageruimte voor een rollator of opvouwbare rolstoel
 • Toegestaan op 80 km/u wegen
 • Aanpassingen mogelijk

Waar mag ik rijden met een brommobiel en wat is de maximale snelheid?

Met een brommobiel mag je op wegen rijden waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt, tenzij anders aangegeven. Een brommobiel mag dus niet op de stoep of het fietspad rijden. Ook autowegen en snelwegen zijn uitgesloten. Een brommobiel mag tevens niet op de stoep geparkeerd worden, maar uitsluitend in parkeervakken of naast de weg.

Voor een brommobiel geldt een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Een Canta en MAX Mobiel behalen dit ook.

Dashboard Opel Rocks-e

Veelgestelde vragen

 • Er zijn verschillende 45 km auto’s waar je mogelijk voor in aanmerking komt:

  • De Canta of MAX Mobiel: indien je een medische reden of aandoening hebt of door ouderdom slecht er been bent, kom je in aanmerking voor de Canta of MAX mobiel. De reden hiervoor is dat deze twee modellen gezien worden als ‘gehandicaptenvoertuigen’. Wanneer je deze voertuig via de Wmo wilt verkrijgen, dan beslist de gemeente of je daarvoor in aanmerking komt.
  • De brommobiel: voor deze variant kom je in aanmerking wanneer je geen rijbewijs hebt (B), maar wel graag comfortabel wilt rijden. De voorwaarde is dat je wel over het AM-rijbewijs beschikt. Wanneer je een brommobiel via de Wmo wilt verkrijgen, dan beslist de gemeente of je daarvoor in aanmerking komt.
 • Leasen betekent dat je een 45 km auto rijdt voor een vast maandelijks tarief, inclusief onderhoud, reparatie, verzekering en bandenservice. De exacte maandelijkse kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, duur van het leasecontract, aantal kilometers en eventuele aanpassingen. De leasetarieven starten vanaf:

  • Canta: €409,- per maand
  • MAX Mobiel: €409,- per maand
  • Opel Rocks-e brommobiel: €209,- per maand

  Neem voor een vrijblijvende prijsopgave contact op met onze adviseurs of door te bellen naar 073 – 750 5749.

 • Ja, een pgb wordt als inkomsten gezien. Dit kun je dus gebruiken om de lease lasten te verlagen. Bijvoorbeeld door het pgb als aanbetaling te gebruiken of om de maandelijkse tarieven mee te betalen.

 • Dit verschilt per type 45 km auto. Een Canta of MAX mobiel kun je zonder rijbewijs besturen. Indien je een medische reden hebt of door ouderdom slecht ter been bent, mag je deze mogelijk gebruiken. Voor een brommobiel is het AM-rijbewijs (brommer rijbewijs) vereist.

 • Een kredietcheck, ook wel BKR-check, is een toetsing van de inkomsten en de uitgaven. Bij de kredietcheck wordt er een draagkrachtnorm gehanteerd. Dit betekent dat je inkomen en uitgaven in balans moeten zijn en dat je voldoende geld overhoudt voor levensonderhoud wanneer je alle vasten lasten hebt betaald. Er is dus geen vast minimaal inkomen vereist, omdat ook de lasten worden meegerekend. De kredietcheck vindt plaats conform de private lease kredietcheck procedure.

 • Jazeker, echter dient dit wel in verhouding te zijn met de waarde van het voertuig. Deze mag niet meer zijn dan ongeveer ¼ van de waarde.

 • Nee, het voertuig blijft eigendom van Welzorg Auto op Maat. Aan het einde van het private lease contract wordt echter wel een verlenging voorgesteld. Of, indien mogelijk, een aanbod gedaan voor overname, waardoor het voertuig wel jouw eigendom kan worden.

 • De hoogte van het maandbedrag hangt af van het aantal kilometers dat je per maand rijdt én de duur van de leaseovereenkomst. Hoe langer de contractduur, hoe lager de maandelijkse kosten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om extra aanpassingen te laten doorvoeren. De kosten hiervan worden in het maandbedrag verrekend.

 • Een Canta en brommobiel zijn vergelijkbare voertuigen als alternatief voor een standaard personenauto. Beide hebben een maximale snelheid van 45 km per uur. Onderstaand bespreken we de verschillen.

  Brommobiel

  • Geen hulpmiddel of verwijzing vereist
  • Minimaal AM-rijbewijs (brommobiel) vereist
  • Ruimer dan de Canta en meer bagage voor een rollator of inklapbare rolstoel
  • Toegestaan op sommige 80 km/u wegen
  • Dezelfde parkeerregels als een standaard personenauto

  Canta / MAX Mobiel

  • Hulpmiddel of verwijzing vereist
  • Geen rijbewijs vereist
  • Iets minder ruim dan een brommobiel, maar voldoende voor een extra passagier
  • Toegestaan op fietspaden, trottoirs en winkelcentra
  • Mag ook op de stoep parkeren, indien dit de doorgang niet belemmert
Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.