Op zoek naar een Canta of brommobiel?

Ook als autorijden niet meer gaat, wilt u mobiel blijven. En dan het liefst warm en overdekt. Een Canta of brommobiel is dan een perfect alternatief. Hiermee kunt u met een fysieke beperking weer veilig en comfortabel de weg op.

Auto op Maat geeft u deskundig advies over de Canta en brommobiel en kan snel leveren. Neem gerust contact met ons op om te bekijken of de Canta of brommobiel ook iets voor u is. Private Lease is ook mogelijk.

Alles over de Canta

De Canta is een gehandicaptenvoertuig dat in 1995 ontworpen is door Waaijenberg Mobiliteit in samenwerking met de TU Delft. Een Canta heeft een breedte van 1,10 meter en biedt plaats voor twee personen. U hoeft niet in het bezit van een rijbewijs te zijn om in een Canta te kunnen rijden. Een ander groot voordeel is dat u een Canta (gratis) kunt parkeren op de stoep, mits dit de doorgang niet belemmert.

Alles over de brommobiel

Een brommobiel is, in tegenstelling tot de Canta, geen gehandicaptenvoertuig. Volgens de wet is een brommobiel een bromfiets met een gesloten carrosserie. Daarom moet u minimaal in het bezit zijn van een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) om in een brommobiel te mogen rijden. Een brommobiel biedt plaats aan twee personen. Ten opzichte van de Canta, is een brommobiel een stuk ruimer. Hierdoor heeft u met een brommobiel meer bagageruimte en kunt u eenvoudig een rollator of opvouwbare rolstoel meenemen.

Vergoeding voor Canta en brommobiel

Aangezien een Canta een gehandicaptenvoertuig is, kunt u hier vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) een vergoeding voor aanvragen. Uw gemeente bepaalt in de meeste gevallen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Voor een brommobiel is het vaak niet mogelijk om een vergoeding aan te vragen omdat dit niet als gehandicapten voertuig beschouwd wordt.

Aanpassingen aan uw 45-km auto

Bij Welzorg Auto op Maat kunt u ook terecht voor aanpassingen aan uw Canta of brommobiel. Zo heeft u onder andere de optie om handmatig gas te geven en te remmen. Ook een draaibare stoel behoort tot de mogelijkheden. Alles om het vervoer zo aangenaam mogelijk voor u te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Veel gestelde vragen over de Canta en de brommobiel

Waar mag ik rijden met een Canta?

Met een Canta mag u onder andere op de stoep en op het fietspad rijden. Daarnaast mag een Canta ook iedere openbare weg betreden waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt. Ook in winkelcentra is de Canta toegestaan.

Waar mag ik rijden met een brommobiel?

Met een brommobiel mag u op wegen rijden waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt, tenzij anders aangegeven. Een brommobiel mag dus niet op de stoep of het fietspad rijden. Ook autowegen en snelwegen zijn uitgesloten.

Wat is de maximumsnelheid van de Canta en brommobiel?

Voor een Canta en een brommobiel geldt een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Rijdt u met een Canta op de stoep, dan geld een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur.

Mag ik een Canta of brommobiel op de stoep parkeren?

U mag uw Canta op de stoep parkeren mits dit de doorgang niet belemmert. Een brommobiel mag niet op de stoep geparkeerd worden.