Deur aanpassing op maat voor woning en complexen

Deur aanpassen voor een toegankelijke woning

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden op het gebied van een deur op maat.

  • Ruim 20 jaar ervaring in woningaanpassingen
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Deur aanpassen

Het verplaatsen in en rondom je huis kan een uitdaging zijn. Vooral met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Gelukkig biedt Welzorg Woning op Maat diverse mogelijkheden om woningen en wooncomplexen toegankelijker te maken, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de deur(en). Zo kun je je weer gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere ruimte verplaatsen. Kortom: met de juiste deur aanpassingen kun je je weer mobiel bewegen in en rondom je woning.

Bij Welzorg Woning op Maat kun je terecht voor een deur op maat. Een drempelhulp of elektrische deuropener op een bestaande deur behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor vind je bij ons voor iedere situatie een geschikte deur. Wij krijgen dagelijks aanvragen voor woningaanpassingen en weten daarom als geen ander wat het beste bij jouw situatie past.

Voordelen deur op maat

Een deur op maat biedt diverse voordelen voor mensen met een functie- en of mobiliteitsbeperking. We sommen ze voor je op:

Toegankelijkheid

Door deuren aan te passen wordt de toegankelijkheid verbeterd. Dit betekent dat er weer gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatst kan worden, zonder dat je gehinderd bent door een nauwe deuropening of hoge drempel.

Zelfstandigheid

Met een deur op maat kun je zelfstandig in en rondom je woning of complex bewegen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van anderen. Je kunt je gemakkelijker verplaatsen en daardoor je dagelijkse activiteiten blijven uitvoeren.

Veiligheid

Een aangepaste deur neemt obstakels en barrières weg en verhoogt daardoor de veiligheid voor mensen met een beperkte mobiliteit. Dit voorkomt dat mensen struikelen of vallen en zorgt voor een veilige en comfortabele verplaatsing in huis.

automatische deuropener in wooncomplex

Diverse deur aanpassingen

Welzorg Woning op Maat biedt diverse mogelijkheden op het gebied van deur aanpassingen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen om een woning toegankelijker te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Drempelhulpen / drempeloploop / drempelvervanger
  • Deurautomaten en intercoms
  • Schuifdeur op maat
  • Automatische deuropener (met afstandsbediening)
  • Deur verbreder

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Vergoeding automatische deuropener?

Soms heb je recht op een vergoeding voor een deur op maat. Deze vergoeding loopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding hangt af van de aard en omvang van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt uiteindelijk of je in aanmerking komt voor een Wmo of Wlz vergoeding. Neem hiervoor contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente. Zij kunnen je alles over de Wmo en Wlz vergoeding vertellen en bepalen of je er recht op hebt.

Vergoeding aangepaste deur vanuit Wmo