automatische deuropeners thuis of wooncomplex

Automatische deuropener: maakt je meer mobiel in huis

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring in woningaanpassingen
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Automatische deuropeners

Als je moeite hebt met het zelfstandig openen en sluiten van deuren, dan beperkt dit de mobiliteit in huis. Bijvoorbeeld voor bewoners van zorginstellingen of van woningcorporaties. Gelukkig biedt Welzorg Woning op Maat hier een oplossing voor met automatische elektrische deuropeners. Met deze handige technologie hoef je de deur niet meer zelf te openen en kun je moeiteloos door je eigen huis bewegen. Zo blijf je mobiel en kun je weer van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Welzorg Woning op Maat heeft altijd een oplossing op het gebied van deur aanpassingen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist in het aanpassen van deuren en het plaatsen van automatische deuropeners. Onze specialisten stemmen de hulpmiddelen af op de behoefte en wensen van de bewoner(s). Neem contact met ons op wanneer je meer wilt weten over automatische deuropeners.

Voordelen automatische deuropener

Zelfstandigheid

Met een automatische deuropener kunnen bewoners zelfstandig deuren openen en sluiten. Zonder dat je hiervoor hulp van derden nodig hebt.

Gemak

Door een druk op de knop open je eenvoudig de deur. Deze knop wordt op de ideale hoogte gehangen, zodat je er goed bij kunt.

Toegankelijkheid

Met een automatische deuropener wordt een huis of wooncomplex weer toegankelijk. Je verplaatst je eenvoudig naar andere ruimtes.

Veiligheid

Je hoeft geen lastige manoeuvres te maken terwijl je met een rolstoel of rollator loopt. Hierdoor wordt de kans op valpartijen verkleind.

automatische deuropener in wooncomplex

Langer zelfstandig wonen met automatische deuropeners

Met een automatische deuropener kun je langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit hulpmiddel is ideaal voor onder andere ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Het biedt meer bewegingsvrijheid om zelfstandig in en uit de woning te kunnen gaan, of om gemakkelijker te kunnen verplaatsen tussen de verschillende ruimtes in huis.

Een automatische deuropener bestaat uit twee onderdelen:

  • Deuropener zelf
  • De bediening voor de deur

Let wel op dat de deuren in huis ook als vluchtroute dienen. En dat je elektriciteit nodig hebt voor de werking van de deuropener.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Automatische deuropener met intercomsysteem

Een automatische deuropener met intercomsysteem voor op de voordeur behoort ook tot de mogelijkheden van Welzorg Woning op Maat. Zo kun je gemakkelijk zien en horen wie er voor de deur staat, alvorens je de deur opent. Op deze manier kun je veilig op afstand communiceren met (onverwachte) bezoekers, zowel overdag als midden in de nacht. Een automatische deuropener met intercomsysteem biedt niet alleen gemak, maar geeft ook nog een veilig gevoel.

automatische deuropener met intercom
Schakelaar of knop voor automatische deur

Bediening van automatische deuropener

Bij een automatische deuropener heb je de keuze uit diverse soorten bedieningen, zoals:

  • Draadloze knop
  • Knop op de muur
  • Afstandsbediening
  • Paslezer

Een automatische deuropener kan op zowel binnen- als buitendeuren worden geplaatst. Ze passen op zowel enkele als dubbele deuren. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om de sluitertijd van de deuropener in te stellen. Bij Welzorg Woning op Maat zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van automatische deuropeners.

Vergoeding automatische deuropener?

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een automatische deuropener. Deze vergoeding loopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De gemeente bepaalt of je in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding. Dit hangt af van de aard en omvang van de zorg die je nodig hebt. Neem daarom contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente. Zij helpen je graag verder met het aanvragen van een vergoeding.

Vergoeding deuropener vanuit Wmo
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat