Handgreep in de douche

Handgreep voor de douche

Veilige en comfortabele ondersteuning in de douche.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van badkameraanpassingen
  • Deskundige advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Merk- en leverancier onafhankelijk

Handgreep douche: voor extra ondersteuning

Het kan soms een uitdaging zijn om je evenwicht onder de douche te bewaren. Een handgreep is daarom een ideaal hulpmiddel. De handgreep ondersteunt niet alleen bij het vinden van balans tijdens het douchen. Het komt ook van pas bij het opstaan van een douchestoel of toilet. Door gebruik te maken van een douche handgreep kun je je evenwicht herstellen. Dit hulpmiddel biedt niet alleen veiligheid, maar voorkomt ook onnodige valpartijen in de badkamer.

Bij Welzorg Woning op Maat bieden we een breed scala aan hulpmiddelen voor de douche. Zo vind je altijd een passend hulpmiddel dat aansluit bij jouw persoonlijke behoeften.

Betrouwbare ondersteuning

Een handgreep biedt extra ondersteuning bij het gebruik van de douche of badkamer. Niet alleen nuttig voor ouderen, maar ook voor mensen met beperking of mensen die revalideren.

wandbeugels keuken

Belasting tot 150 kg

Een handgreep in de douche kan belasting tot 150 kg verdragen, waardoor het een stevige houvast is tijdens het douchen.

badkameraanpassingen

Geschikt voor elke douche

Het is geschikt voor iedere douche. Je kunt ook een handgreep in de badkamer plaatsen zonder dat je in de muur hoeft te boren. Denk aan zuignapvarianten of klemhandgrepen.

Inloopdouche met douchestoel

Uitvoering op maat

Een handgreep voor in de douche is niet altijd een standaardoplossing. Daarom zorgt Welzorg Woning op Maat voor maatwerk en zijn er tal van uitvoeringen mogelijk.

deskundig advies bedhulpmiddelen

Deskundig advies op maat

Of je nu te maken hebt met mobiliteitsbeperkingen door ouderdom, een specifieke beperking, langdurige ziekte, of andere uitdagingen…Wij begrijpen dat jouw behoeften uniek zijn. Daarom bieden wij deskundig advies op maat om jouw dagelijkse leven te verbeteren.

Een douche handgreep kan net het verschil maken in de badkamer. Wij geloven dat het juiste hulpmiddel kan bijdragen aan het vergroten van jouw zelfstandigheid en het vergemakkelijken van je dagelijkse douche routine. Ontdek samen met ons hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het creëren van een doucheroutine die perfect is afgestemd op jouw unieke behoeften.

Voordelen van handgreep in de douche

Veiligheid en stabiliteit

Een handgreep geeft extra ondersteuning, waardoor gebruikers zich stabieler voelen tijdens het staan of bewegen in de douche. Dit vermindert het risico op uitglijden en vallen.

Zelfstandigheid

Voor mensen met mobiliteitsbeperkingen of ouderen kan een handgreep het mogelijk maken om zelfstandig te douchen. Het bevordert het behoud van zelfredzaamheid.

Toegankelijkheid

Een handgreep in de douche maakt de badkamer toegankelijker bij een fysieke beperking. Dit hulpmiddel veroorzaakt geen hinder voor anderen die de badkamer ook gebruiken.

Douche handgreep met Wmo-vergoeding

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een douche handgreep of beugel? Neem hiervoor contact op met je gemeente. Zij verstrekken alle informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor een douche handgreep hangt af van de aard en de omvang van de zorg die je ontvangt.

Wmo adviesgesprek over douche handgreep

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat