Hulpmiddelen bij het douchen

Hulpmiddelen bij het douchen

Veilig en comfortabel douchen met hulpmiddelen

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van badkameraanpassingen
  • Deskundige advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Merk- en leverancier onafhankelijk

Douchen met hulpmiddelen

Hulpmiddelen bij het douchen zijn de oplossing voor het behoud van je zelfredzaamheid. Van antislipmat tot badlift, van douchestoel tot wandbeugel. Ontdek de diverse mogelijkheden van deze hulpmiddelen en hoe ze de dagelijkse douche-ervaring kunnen verbeteren en aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Bijvoorbeeld om een senioren badkamer in te richten.

Bij Welzorg Woning op Maat kun je terecht voor allerlei hulpmiddelen bij het douchen tot aan een volledig aangepaste badkamer. Hierdoor vind je altijd een oplossing dat past bij jouw persoonlijke behoefte.

Diverse hulpmiddelen voor bij het douchen

Afhankelijk van je behoeften zijn er diverse hulpmiddelen voor het douchen geschikt:

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Wandbeugels in de douche bieden extra grip en veiligheid. Ze zijn ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen en verminderen het risico op uitglijden.

badkameraanpassingen

Douchestoel

Een comfortabele oplossing die vermoeidheid tijdens het douchen vermindert. De douchestoel is perfect bij mobiliteitsproblemen en biedt ondersteuning.

Inloopdouche met douchestoel

Antislip tegels

Antislip tegels verhogen de veiligheid in de douche door het risico op uitglijden op natte oppervlakken te minimaliseren. Een praktische en stijlvolle oplossing.

Douche hulpmiddelen met Wmo-vergoeding

Ben je benieuwd of je recht hebt op een vergoeding voor douche hulpmiddelen? Neem daarvoor contact op met je gemeente. Zij kunnen alles vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor een hulpmiddel is afhankelijk van de aard en mate van zorg die je ontvangt.

Wmo adviesgesprek douchehulpmiddelen

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Voordelen van hulpmiddelen bij het douchen

Een beugel voor in de douche biedt diverse voordelen, zoals:

Veiligheid bevorderen

Hulpmiddelen zoals antislipmatten, wandbeugels en douchestoelen verminderen het risico op uitglijden en vallen, waardoor de algemene veiligheid in de badkamer wordt vergroot.

Toegankelijkheid vergroten

Badliften en douchestoelen maken de douche toegankelijker voor mensen met mobiliteitsproblemen of fysieke beperkingen, waardoor ze zelfstandig kunnen blijven douchen.

Zelfstandigheid behouden

Het gebruik van hulpmiddelen bij het douchen stelt je in staat om zelfstandigheid te behouden, zelfs bij fysieke uitdagingen. Dit draagt bij aan het behoud van onafhankelijkheid.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat