Welzorg Utrecht

Welzorg is de leverancier voor hulpmiddelen en mobiliteitsoplossingen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeente Utrecht.

Bij de aanvraag bij de gemeente van een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets, tillift of ander hulpmiddel mag je zelf de keuze maken welke leverancier dit hulpmiddel gaat leveren en onderhouden.

Uiteraard hopen wij dat jij de keuze voor Welzorg gaat maken. Op deze pagina vind je meer informatie over ons en hoe onze dienstverlening er in jouw gemeente uit ziet.

Klanten geven onze dienstverlening een 8,7!

Jij wilt, net als iedereen natuurlijk, de beste hulpmiddelenzorg. Daarvoor ben je bij Welzorg aan het juiste adres. Niet voor niets waarderen klanten onze dienstverlening met een 8,7 en beveelt maar liefst 85% ons aan. Daarom is Welzorg de beste plek voor iedereen die mee wil blijven doen en veilig thuis en onderweg wil zijn. Wij houden je écht mobiel!

Wmo-hulpmiddelen in Utrecht

Welzorg is dé specialist op het gebied van Wmo-hulpmiddelen, diensten en services voor mobiliteit, wonen en zelfredzaamheid. Wij bieden voor iedereen met een lichamelijke beperking een oplossing op maat. Via de gemeente worden de voorzieningen toegekend. Als de gemeente Utrecht heeft bepaald dat jij gebruik mag maken van een Wmo-hulpmiddel dan Welzorg verstrekt de hulpmiddelen in  de wijken Oost, Lunetten, Dichters- en Rivierenwijk en Zuilen.

Na de toekenning van de gemeente Utrecht neemt Welzorg contact met jou op. Samen gaan we kijken naar de meest adequate oplossing voor jou. Wij hopen uiteraard dat de persoonlijke service van Welzorg jou aanspreekt. Op deze pagina vind je meer informatie over de dienstverlening van Welzorg in de gemeente Utrecht.


Het team van Welzorg Utrecht staat voor u klaar.

De persoonlijke aanpak van Welzorg in de gemeente Utrecht

Welzorg in de gemeente Utrecht denkt graag met jou mee om de juiste oplossing op maat te vinden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak waarbij een goede match tussen jou en één van onze adviseurs het belangrijkste is. De adviseur kijkt samen met jou naar jouw wensen en behoeften om tot een juiste oplossing te komen. Dit gaat verder dan alleen een Wmo-hulpmiddel, ook voor aanpassingen in huis of een auto op maat kun je contact met ons opnemen.

Wat mag u van Welzorg in de gemeente Utrecht verwachten?

  • Welzorg is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar via telefoonnummer 088 – 0016 700. Voor spoedeisende storingen (buiten kantooruren) wordt u in contact gebracht met de monteur bij u in de buurt.
  • Persoonlijk contact met onze gespecialiseerde adviseurs
  • Onze ervaren servicemonteurs staan 24/7 voor u klaar
  • Ook helpen wij u graag via Whatsapp op 088 – 0016 700 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:30)
  • Met de Welzorg Pechhulp app voor smartphones en tablets heb je altijd het servicenummer binnen handbereik (te downloaden via de App Store of Google Play Store)

Klantportaal ‘Mijn Welzorg’

Vol trots bieden wij jou onze unieke dienst Mijn Welzorg aan. Dit is ons online klantprotaal. Dit biedt jou de mogelijkheid om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt, zelf jouw gegevens in te zien en te wijzigen en leveringen volgen. Wilt u meer informatie over Mijn Welzorg? Klik dan hier. De Mijn Welzorg app is te downloaden in via de App Store of Google Play Store

Eigen bijdrage Wmo

In 2022 is de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor iedereen maximaal € 19,00 per maand. Kijk op de site van het CAK voor meer informatie.

Handige Links