Veelgestelde vragen

Vragen per onderwerp

Service & Reparatie

Ik ben spraak of gehoor gehinderd. Hoe kan ik contact opnemen met Welzorg?

U kunt met ons contact opnemen door een SMS met uw gegevens te sturen naar 06-42500132. Let op: dit telefoonnummer wordt alleen gebruikt voor sms-berichten.

Wanneer kan mijn hulpmiddel opgehaald worden?

Neem contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten). Wilt u liever teruggebeld worden? Gebruik dan ons contactformulier.

Wanneer wordt mijn hulpmiddel geleverd?

Heeft u een hulpmiddel via de gemeente (WMO) of heeft u een hulpmiddel geleend via uw Zorgverzekeraar? Neem dan contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten). Wilt u gebeld worden over de status van uw levering? Gebruik dan ons contactformulier.

Hoe kan ik een afspraak afzeggen of verplaatsen?

Neem contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten). Wilt u liever gebeld worden? Gebruik dan ons contactformulier.

Hoe laad ik mijn accu op?

Volg de onderstaande stappen voor het opladen van uw accu:
 1. Zet de contactsleutel of -schakelaar van de scootmobiel in de UIT-positie en verwijder de sleutel.
 2. Steek de acculaadplug in het laadcontact op de scootmobiel (afhankelijk van het model: op de stuurkolom of op de accupack).
 3. Stop de stekker van de lader in het stopcontact.
 4. De accu wordt nu opgeladen.
 5. Voordat u gaat rijden, maakt u de acculader los van uw scootmobiel.
 6. Controleer of uw scootmobiel in de vrijloop staat
 7. Zo ja: dan de hendel overhalen naar de rij-stand (anders kunt u niet rijden)
 8. Zet uw scootmobiel aan en wacht tot op het dashboard de lampjes en/of metertjes aan gegaan zijn.

De accu van mijn scootmobiel/elektrische rolstoel is leeg. Hoe kan ik weer rijden?

Laad uw accu weer zo snel mogelijk op door deze minimaal 24-uur aan de acculader te hangen. De acculader doorloopt tijdens deze uren een volledig automatisch oplaadprogramma. De accu wordt weer 100% opgeladen, zodat u er weer op uit kunt.

Ik heb een zachte band. Hoe wordt mijn band opgepompt?

U kunt met de meeste gewone fietspompen tegenwoordig ook banden met een autoventiel oppompen. Lukt het u niet om zelf de banden op te pompen? Vraag uw familie, vrienden of buren om dit voor u te doen. Of rijd (als de banden nog niet té zacht zijn) naar een fietsenmaker of een benzinepomp in de buurt. Zij kunnen u ook helpen. Wij komen niet langs om uw banden op te pompen.

Mijn hulpmiddel is kapot, waar kan ik een reparatieverzoek indienen?

U kunt uw storing melden via ons formulier reparatieverzoek. Vermeld duidelijk over welk hulpmiddel het gaat en wat het probleem is. U kunt ook bellen met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten). Voor spoedreparaties kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met het telefoonnummer wat op de sticker staat die op uw hulpmiddel is geplakt.

Hoe kan ik Welzorg bereiken?

Wij adviseren u eerst te kijken of uw antwoord bij onze veelgestelde vragen staan. Kunt u het antwoord niet vinden? Dan kunt u voor het indienen van een klacht ons klachtenformulier gebruiken, bij een reparatie het formulier reparatieverzoek. Of stuur een e-mail naar info@welzorg.nl. Na ontvangst van uw reactie nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is de status van mijn hulpmiddel? Ik wacht al vrij lang?

We zitten met Welzorg in de afrondende fase van een ingrijpend veranderproces om de dienstverlening aan u te verbeteren. We hebben alles zo goed en zorgvuldig mogelijk voorbereid om te voorkomen dat u hiervan hinder ondervindt. Maar ondanks alle inspanningen is dat helaas niet altijd gelukt. De reparatie/levering van uw hulpmiddel kan hierdoor vertraging opgelopen, wat wij ten zeerste betreuren. We doen er dan ook alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen en bieden u onze excuses aan voor de vertraging en het ongemak. Bel dus gerust met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900-0400 097 (geen extra belkosten). Wilt u liever gebeld worden? Gebruik dan ons contactformulier.

Klachten

Ik ben niet tevreden met de service en dienstverlening. Hoe kan ik een klacht doorgeven?

Laat ons weten waarover u niet tevreden bent. Want deze informatie is belangrijk voor ons zodat wij daarin kunnen verbeteren. U kunt uw klacht op de volgende manieren indienen.
 1. Via ons klachtenformulier
 2. Stuur uw klacht per post naar: Welzorg Nederland BV, t.a.v. Klantenservice, Zalmweg 41, 4941 VX, Raamsdonksveer.
 3. Bel naar onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900-0400 097 (geen extra belkosten, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.30 uur)
Na ontvangst van uw klacht/melding ontvangt u van ons per e-mail een ontvangstbevestiging.

Ik wil mijn klacht schriftelijk indienen. Wat is het adres?

U kunt uw klacht sturen naar Welzorg Nederland BV, t.a.v. Klantenservice, Zalmweg 41, 4941 VX, Raamsdonksveer.

Ik ben niet tevreden met het antwoord op mijn klacht, wat nu?

U kunt dan uw klacht voorleggen aan de onafhankelijke Geschillencommissie van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH). Meer informatie over de klachtenprocedure en de Geschillencommissie vindt u op gnkh.klachtregeling.nl of klik hier voor meer informatie over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Ik ben niet tevreden met het antwoord over mijn aankoop in de webwinkel, wat nu?

U kunt dan uw klacht of geschil melden bij de Geschillencommissie Thuiswinkel, via www.sgc.nl. U kunt uw klacht ook voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Nieuwe klant bij Welzorg

Ik wil online een hulpmiddel bestellen. Dit lukt niet. Wat moet ik doen?

Per 1 januari is de Welzorg webwinkel gesloten. Voor onze webwinkelactiviteiten zijn we een samenwerking aangegaan met Vegro. Daarom verwijzen u graag door naar www.vegro.nl. Zij bieden vergelijkbare producten aan in hun webshop. We danken u hartelijk dat u de afgelopen jaren klant bij ons bent geweest.

Ik wil graag een offerte voor een hulpmiddel, waar kan ik terecht?

U kunt op verschillende manieren een offerte aanvragen:
 1. Via uw Welzorg contactpersoon als u een regeling via uw gemeenten heeft. Als u nog geen contactpersoon heeft? Stuur dan een e-mail naar info@welzorg.nl met uw naam en voor welk hulpmiddel u een offerte wenst .
 2. U kunt ook tijdens werkdagen van 8.00 - 17.30 uur contact opnemen met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten).

Hoe maak ik een afspraak?

Neem contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten) of stuur een e-mail naar info@welzorg.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam, geboortedatum, adres, contactgegevens en de reden voor een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Gebruik dan ons contactformulier.

(Gratis) lenen en huren of kopen

Ik wil graag een hulpmiddel kopen, waar kan dat?

Vanaf 1 januari 2018 gaat Welzorg voor de tijdelijke uitleen van hulpmiddelen en de verkoop van hulpmiddelen een samenwerking aan met Vegro. We verwijzen u voor deze dienstverlening daarom graag door naar een van de winkels van Vegro. U vindt de dichtstbijzijnde winkel op www.Vegro.nl. Ook kunt u Vegro bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-2887766.

Kan ik bij Welzorg hulpmiddelen gratis lenen?

Vanaf 1 januari 2018 gaat Welzorg voor de tijdelijke uitleen van hulpmiddelen en de verkoop van hulpmiddelen een samenwerking aan met Vegro. We verwijzen u voor deze dienstverlening daarom graag door naar een van de winkels van Vegro. U vindt de dichtstbijzijnde winkel op www.Vegro.nl. Ook kunt u Vegro bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-2887766.  

Wijzigingen doorgeven

Bij wie kan ik doorgeven dat een hulpmiddel opgehaald moet worden (bijvoorbeeld vanwege overlijden)?

Vanaf 1 januari 2018 gaat Welzorg voor de tijdelijke uitleen van hulpmiddelen een samenwerking aan met Vegro. Voor het ophalen van uw tijdelijke hulpmiddel, ook als u dit hulpmiddel via Welzorg heeft aangevraagd, kunt u contact opnemen met Vegro. Zij zijn te bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-2887766.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven na verhuizing?

U kunt uw adreswijziging doorgeven via ons adreswijzigingsformulier. Of neem contact op met onze Klantenservice via 0900 - 0400 097 (geen extra belkosten).

Sponsoring

Wat zijn de mogelijkheden tot sponsoring? Doneert Welzorg tweedehands / afgeschreven hulpmiddelen?

Welzorg ondersteunt meerdere projecten die participatie en inclusie van mensen met een functiebeperking bevorderd. Een voorbeeld hiervan is een samenwerking met Hulphond Nederland: Welzorg heeft een pup geadopteerd die momenteel getraind wordt om later iemand in huis te helpen. Welzorg  sponsort projecten op het gebied van Innovatie en Participatie. Het doel van deze activiteiten is: het bevorderen van zelfredzaamheid van mensen met een functiebeperking. Heeft u een sponsorverzoek voor hulpmiddelen? Neem dan contact op met uw Welzorg contactpersoon of via info@welzorg.nl.

Solliciteren

Ik wil graag solliciteren bij Welzorg, hoe doe ik dit?

Alle informatie over onze vacatures en hoe u kunt solliciteren vindt u hier.

Vraag niet gevonden

Heeft u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Naar contactformulier

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee