Canta / Brommobiel / MAX Mobiel

  • Hoe wordt mijn maandelijkse leasebedrag bepaald bij een brommobiel?

    Bij Welzorg Auto op Maat leaset u een brommobiel tegen zeer scherpe tarieven. De hoogte van uw maandbedrag hangt af van het aantal kilometers dat u per maand rijdt én de duur van de leaseovereenkomst. Hoe langer de contractduur, hoe lager de maandelijkse kosten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om extra aanpassingen te laten doorvoeren. De kosten hiervan worden in het maandbedrag verrekend.

  • Krijg ik een vergoeding voor het leasen van een brommobiel?

    Sommige gemeenten bieden een vergoeding voor de aanschaf of lease van een brommobiel vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Echter geldt dit niet voor iedere gemeente en is dit per situatie verschillend. Kijk daarom op de website van uw gemeente of neem contact met ze op om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

  • Welke aanpassingen zijn er mogelijk bij een Canta, brommobiel en MAX Mobiel?

    Onder de standaard opties vallen handmatig gasgeven en remmen, een draaistoel en een verlengde stoelslede om makkelijk in- en uit te stappen. Daarnaast zijn er ook vele andere maatwerk autoaanpassingen te realiseren. Neem daarvoor gerust contact op met de specialisten van Auto op Maat.

  • Is een brommobiel een elektrisch voertuig?

    De brommobielen van Welzorg Auto op Maat zijn allemaal benzine-uitvoeringen. Wilt u toch liever een elektrische 45 km-voertuig rijden? Kiest u dan voor de MAX Mobiel. Deze zijn volledig elektrisch en hebben een actieradius van 60 tot 80 kilometer.

  • Wat zijn de verschillen tussen een Canta en brommobiel?

    Een Canta en brommobiel zijn vergelijkbare voertuigen als alternatief voor een standaard personenauto. Beide hebben een maximale snelheid van 45 km per uur. Onderstaand bespreken we de verschillen.

    Brommobiel

    • Minimaal AM-rijbewijs (brommobiel) vereist
    • Ruimer dan de Canta en meer bagage voor een rollator of inklapbare rolstoel
    • Toegestaan op sommige 80 km/u wegen
    • Dezelfde parkeerregels als een standaard personenauto

    Canta / MAX Mobiel

    • Geen rijbewijs en/of invalidekaart vereist
    • Iets minder ruim dan een brommobiel, maar voldoende voor een extra passagier
    • Toegestaan op fietspaden, trottoirs en winkelcentra
    • Mag ook op de stoep parkeren, indien dit de doorgang niet belemmert
  • Krijg ik een vergoeding voor het leasen van een Canta / MAX Mobiel?

    Een Canta / MAX Mobiel is een gehandicaptenvoertuig. Daarom kan er een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verstrekt worden. Dit is echter per persoon / situatie / gemeente verschillend. Kijk daarom op de website van uw gemeente of neem contact met ze op om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

  • Wat kost het leasen van een Canta of brommobiel?

    Leasen betekent dat u een Canta of brommobiel rijdt voor een vast maandelijks tarief. Inclusief onderhoud, reparatie, verzekering en bandenservice. De exacte maandelijkse kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen, duur van het leasecontract, aantal kilometers en eventuele aanpassingen. Neem voor een vrijblijvende prijsopgave contact op met onze adviseurs via https://www.welzorg.nl/private-lease-aanvraag-canta-brommobiel/ of door te bellen naar 073 – 750 5749

  • Mag een brommobiel op de stoep geparkeerd worden?

    Voor het parkeren van een brommobiel geleden geen aparte regels, maar de verkeersregels van gewone motorvoertuigen. Dat wil zeggen dat u niet op de stoep mag parkeren, maar alleen op de straat of in parkeervakken. U mag dus parkeren waar het parkeren voor gewone auto’s ook is toegestaan.

  • Is een brommobiel een motorvoertuig?

    Hoewel een brommobiel het uiterlijk van een compacte auto heeft, is het niet motorisch aangedreven. De brommobiel valt het dus niet onder de categorie motorvoertuigen.

  • Waar mag een brommobiel rijden?

    U mag met de brommobiel alleen op wegen rijden die geschikt zijn voor langzaam verkeer. Autosnelwegen of autowegen vallen daar dus niet onder. U herkent deze wegen vaak aan het ronde verkeersbord met een rode rand, waarbij aangegeven is dat er geen toegang is voor trekkers, bromfietsers en fietsers. U mag met een brommobiel dus wel op 80 km wegen rijden.

  • Waar mag een Canta rijden?

    Je kunt met een Canta op alle wegen rijden waar de maximum snelheid niet boven de 80 kilometer per uur uitkomt. De maximum snelheid van de Canta zelf is 45 kilometer per uur. Je mag dus met dit 45 km voertuig op een 80 km weg rijden. Daarnaast is het ook toegestaan om op fietspaden en voetpaden te rijden met de Canta. Ook in winkelcentra is de Canta toegestaan.

  • Mag een Canta op de stoep geparkeerd worden?

    Dankzij de breedte van 1,10 meter, is het toegestaan om de Canta op de stoep te parkeren. Voorwaarde hierbij is echter wel, dat het geen obstakel mag zijn en dus geen overlast mag veroorzaken voor de andere gebruikers van het trottoir.

  • Wanneer mag je in een Canta rijden?

    Volgens de regels voor de Canta is het al vanaf zestien jaar toegestaan om in een Canta te rijden. Het voordeel is dat je geen rijbewijs nodig hebt. Je hoeft dus ook niet op latere leeftijd nog een AM-bewijs of brommercertificaat te halen als je nooit een rijbewijs hebt gehad.