Welzorg Zwolle

Welzorg Zwolle: waar mobiliteit voorop staat

Bij Welzorg hebben we een groot scala aan hulpmiddelen en aanpassingen voor jouw woning en/of auto. Dit vergroot jouw vrijheid én hierdoor kun je goed meedoen in de maatschappij. Want bij Welzorg vinden wij vrijheid in mobiliteit essentieel.

Jouw mobiliteitspartner in Zwolle

Voor jou verkent Welzorg in Zwolle alle mogelijkheden van mobiliteit wanneer je langdurig of permanent ondersteuning nodig hebt. Dit doen we voor binnen en buiten, van rijden tot lopen tot fietsen tot wonen. Uiteindelijk met als doel dat jij gemakkelijker kan bewegen en zelfstandig kunt zijn. Hiervooor zijn wij al meer dan 25 jaar zijn dé mobiliteitspartner voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor iedere doelgroep: kinderen en senioren.

Onze specialisten zijn gedreven en dit team staat 24/7 voor je klaar. Voor hen is kennis van de laatste innovaties en klantwensen leidend om jou goed te kunnen adviseren met als doel: het leveren van kwaliteit én een oplossing op maat. Niet voor niets beoordelen ruim 13.000 cliënten ons met een 8,7.

Ook krijg je toegang tot ons unieke online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Hiermee heb je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Heb je een specifieke vraag of kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag op weg

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Vergoedingen vanuit Wmo & UWV

Wmo-vergoedingen

Als je een hulpmiddel nodig hebt kan je aanspraak maken op verschillende vergoedingen. Hierbij heb je, na goedkeuring van je aanvraag door de Wmo, de volgende keuzes:

Voorziening in natura
Hierbij ontvang je het hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Hier betaal je een eigen bijdrage voor van €19 per maand. De Wmo-consulent brengt je met ons in contact.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Je ontvangt een budget van de gemeente waarmee je zelf een hulpmiddel kan aanschaffen. Je kan hiermee terecht bij onze Welzorg Shop.

UWV
Werk je of ben je nog student en heb je hiervoor een aanpassing of hulpmiddel nodig? Dan kan je terecht bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Al vele jaren heeft Welzorg ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. Leverancier voor de Wmo zijn wij inmiddels in ruim 150 gemeenten in Nederland. Ook in de gemeente Zwolle.

Als je wil weten in welke gemeenten je nog meer gebruik kan maken van onze dienstverlening en service, dan kan je gebruik maken van onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Zwolle

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.