Welzorg Zuidplas

Welzorg Zuidplas: waar mobiliteit voorop staat

Bij Welzorg hebben we een groot scala aan hulpmiddelen en aanpassingen aan jouw woning of auto. Hierdoor vergroot jij jouw vrijheid én kun je goed meedoen in de maatschappij. Want vrijheid in mobiliteit is essentieel, zeker als de situatie vraagt om een langdurige of permanente verandering.

Jouw mobiliteitspartner in Zuidplas

In gemeente Zuidplas helpen wij jou met het verkennen van alle mogelijkheden op het gebied van mobiliteit. Of je nu langdurige of permanente ondersteuning nodig hebt. Dat doen we voor zowel binnenshuis als buitenshuis huis, van lopen tot fietsen en van rijden tot aan wonen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij jezelf gemakkelijker kan bewegen én zelfstandig kunt zijn. Welzorg is al meer dan 25 jaar dé mobiliteitspartner voor mensen met een lichamelijke beperking in alle leeftijdscategorieën, van kinderen en senioren.

Ons team bestaat uit gedreven specialisten die 24/7 voor je klaar staan. Zij geven advies op basis van kennis en de laatste innovaties, daarbij houden zij ook rekening met de wensen van de klant. Kwaliteit én een oplossing op maat staan daarbij hoog in het vaandel. Ruim 13.000 cliënten beoordelen ons niet voor niets met een 8,7.

Bij ons krijg je ook inzicht in je hulpmiddelen en persoonlijke gegevens. Dit doen wij via ons online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Als je er niet uitkomt of als je een specifieke vraag hebt kan je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Verschillende vergoedingen

Verschillende vergoedingen: Wmo en UWV

Als je een hulpmiddel wil aanschaffen begrijpen wij dat je aanspraak wil maken op een vergoeding om jouw hulpmiddel te financieren. Dit kan op verschillende manieren, namelijk: via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in Zuidplas of via het UWV.

Als je Wmo-aanvraag is goedgekeurd door gemeente Zuidplas kom je in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’. Dan kun je kiezen uit twee vormen:

Voorziening in natura
Kies je voor een voorziening in natura dan ontvang je een hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Via het CAK vraagt je gemeente hier een eigen bijdrage voor. Deze bedraagt maximaal €19 per maand. Als jouw gemeente samenwerkt met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Een andere optie is het Persoonsgebonden budget (pgb). Als je hiervoor kiest krijg je een budget van de gemeente waarmee je zelf het hulpmiddel kan aanschaffen. Dit kan desgewenst Hiermee kan je ook bij Welzorg terecht, namelijk: bij de Welzorg Shop. Ook in dat geval begeleiden we je graag bij het maken van de juiste keuze. Ook als je geen vergoeding ontvangt kun je hier terecht

UWV
Een andere optie, naast de Wmo, is het UWV. Hier kan je terecht als je een aanpassing of hulpmiddel nodig hebt voor je werk en/of studie.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg levert en realiseert al jarenlang mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen in Nederland. Hier hebben wij jarenlange ervaring in opgebouwd. Zo zijn wij in ruim ruim 150 gemeenten in Nederland leverancier, hier valt ook gemeente Zuidplas onder.

Als je wil weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service, dan kan je onze gemeentekaart gebruiken.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Zuidplas

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.