Welzorg Woerden

Welzorg Woerden: waar mobiliteit voorop staat

Wij vinden het belangijk dat jij je vrijheid vergroot en goed mee kan doen in de maatschappij. Daarbij is vrijheid in mobiliteit essentieel. Zeker wanneer de situatie om een langdurige of permanente verandering vraagt. Bij Welzorg hebben we een groot scala aan hulpmiddelen die jou hierbij kunne helpen. Denk aan bijvoorbeeld aanpassingen aan jouw woning of auto, maar ook tilliften en rolstoelen. Welzorg helpt je daarbij.

Jouw mobiliteitspartner in Woerden

In gemeente Woerden verkennen wij alle mogelijkheden van mobiliteit wanneer je langdurig of permanent ondersteuning nodig hebt. Dat doen we voor hulpmiddelen in huis, maar ook hulpmiddelen die je buitenshuis gebruikt. Van lopen tot fietsen en van rennen tot rijden, voor ons is het belangrijk dat jij zelfstandig kan zijn. Al meer dan 25 jaar zijn wij dé mobiliteitspartner voor mensen met een lichamelijke beperking voor alle doelgroepen, van kinderen tot senioren.

Ons team bestaat uit gedreven specialisten die 24/7 voor je klaarstaan. Zij hebben kennis van de laatste innovaites en klantwensen en daardoor kunnen zij jou als geen ander adviseren. Kwaliteit én een oplossing op maat staan daarbij voorop. Niet voor niets beoordelen ruim 35.000 cliënten ons met een 8,5.

Met ons klantportaal ‘Mijn Welzorg’ krijg je bovendien inzciht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Als je hier even niet uitkomt is dat geen enkel probleem. Dan helpt onze klantenservice je graag weer op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg Wmo klantbeoordeling 8,5

Klantbeoordeling 8,5

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Verschillende vergoedingen

Verschillende vergoedingen: Wmo & UWV

Als je in aanmerking wil komen voor een vergoeding uit de Wmo  om jouw hulpmiddel te financieren, dan moet je contact opnemen met gemeente Woerden Word je aanvraag goedgedkeurd? Dan kom je in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’, dan kun je kiezen uit twee vormen:

Voorziening in natura
Bij deze vorm ontvang je een hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Jouw gemeente vraagt hier een eigen bijdrage voor van maximaal €19 per maand. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Het is ook mogelijk om voor een Persoonsgebonden budget te kiezen. Met dit budget, wat toegekend wordt door de gemeente, kun je zelf een hulpmiddel aanschaffen. Dit kan je via Welzorg doen, namelijk: via Welzorg Shop. Als je hiervoor kiest begeleiden we jou ook bij het maken van de juiste keuze door middel van persoonlijk advies. Ook zonder Pgb kan je bij Welzorg Shop terecht om een hulpmiddel aan te schaffen.

UWV
Als je een hulpmiddel of aanpassing nodig hebt voor je werk en/of studie, denk aan een bureaustoel of een auto, dan kan je terecht bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg realiseert en levert al jarenlang mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen, hierin hebben we veel ervaring opgebouwd. Wij zijn in ruim 150 gemeenten in Nederland leverancier, ook in Woerden.

Ben jij benieuwd in welke gemeenten je gebruik kan maken van onze dienstverlening en service? Bekijk dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Woerden

Welzorg Nieuws

Louwman divisie Care met Welzorg, RSR en Mango Mobility blinkt uit in Sociaal Ondernemerschap: nu bij 10% van best presterende bedrijven in Nederland

PERSINFORMATIE Den Haag, 23 april 2024 Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is Koninklijke Louwman Group doorgegroeid naar Trede 3. Hierdoor behoort ook de Louwman …
Welzorg Nieuws

Opening gratis hulpmiddelenpool in Deventer

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners nu gratis een driewielfiets of Scoot2Go deelscootmobiel lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of …
Scoot2Go Middelburg
Welzorg Nieuws

Scoot2Go, de nieuwe deelscootmobiel van Welzorg! 

Mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken, dat is het doel van Scoot2Go. Vanaf deze week kunnen bewoners van twee wooncomplexen in Middelburg gebruik maken van …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Gemeenten bieden in bepaalde situaties een vergoeding voor de aanschaf of lease van een auto, aanpassing of 45 km auto. Dit wordt door de gemeente aangeboden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Of in het geval de auto, aanpassing of 45 km auto voor werk of studie betreft, vanuit het UWV. Soms is het ook mogelijk om een verogeidng te krijgen vanuit de de Wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Ook dit verschilt per gemeente.

  Helaas kan Welzorg hierin geen toezeggingen doen. We adviseren je contact op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente waarin je woonachtig bent of het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor je verzorgen.