Welzorg Wmo Vlaardingen

Welzorg Wmo Vlaardingen

Heb je langdurige of permanente ondersteuning nodig? Dan helpt Welzorg je verder. Jij moet je namelijk weer vrij en mobiel kunnen voelen. Welzorg is leverancier van Wmo-hulpmiddelen in gemeente Vlaardingen. Hier leveren wij het meest geschikte hulpmiddel wat het beste past bij jouw situatie. Van rolstoel tot scootmobiel, van tillift tot aangepaste fiets en nog veel meer.

Wmo-hulpmiddelen Vlaardingen

Wij hebben passie voor mobiliteit. Hiervan maken onze specialisten dagelijks werk. Op het gebied van Wmo-hulpmiddelen is Welzorg de specialist. Dit geldt voor zowel langdurige als permanente ondersteuning, voor senioren én voor kinderen. In Vlaardingen kan je gebruik maken van onze producten en diensten vanuit de Wmo, wij zijn hier namelijk leverancier.

Onze adviseurs werken vanuit een klantgerichte drive en kennis van de laatste innovaties. Hiermee helpen en adviseren zij je graag én staan ze 24/7 voor je klaar. Met een beoordeling van een 8,5 voor onze dienstverlening door ruim 35.000 cliënten, kun je vertrouwen op een snelle en betrouwbare service.

Binnen deze service heb je ook inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens middels ons unieke online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Je kan je hier laten informeren over onze dienstverlening. Ook lees je hier interessante berichten uit jouw gemeente.

Wmo-hulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanspraak voor een Wmo-hulpmiddel? De gemeente koppelt je aan een gecontracteerde leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk Wmo-hulpmiddel optimaal aansluit op jouw situatie en hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het Wmo-hulpmiddel bij je af en geeft heldere instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg cijfer klanttevredenheidsonderzoek 2023

Klantbeoordeling 8,4

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Wmo-vergoedingen

Als je een hulpmiddel nodig hebt wil je natuurlijk in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit kan bij gemeente Vlaardingen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Als je hier een aanvraag doet, en als deze wordt goedgekeurd, helpen zij om een hulpmiddel te financieren. Je krijgt dan een ‘individuele voorziening’. Hierbij kun je kun je kiezen uit twee vormen:

Voorziening in natura
Bij een voorziening in natura ontvang je het hulpmiddel in bruikleen van gemeente Vlaardingen. Zij vragen daar, via het CAK, een eigen bijdrage voor van maximaal €19 per maand. Als jouw gemeente samenwerkt met Welzorg dan zorgt de Wmo-consulent dat je in contact komt met ons.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Een andere optie die je hebt binnen de Wmo is het Persoonsgebonden budget (pgb). Als je dit aanvraagt krijg je een budget van de gemeente waarmee je zelf een hulpmiddel kan aanschaffen. Hiermee kan je terecht bij onze Welzorg Shop. Ook wanneer je geen pgb ontvangt. Uiteraard helpen wij je kiezen door middel van persoonlijk advies.

Vergoedingen hulpmiddel vanuit de Wmo
Frans scootmobiel quote

‘Het is alsof de wereld opengaat, ik kan weer overal naartoe.’

Frans Cools

Klant bij Welzorg

Welzorg team Vlaardingen

Welzorg team in Vlaardingen

Welzorg doet er alles aan om aan jouw verwachtingen te voldoen, zo ook het Welzorg team in gemeente Vlaardingen. Dit team bestaat uit enthousiaste en ervaren adviseurs en monteurs die iedere dag streven naar het leveren van kwaliteit. Dit doen ze met een klantgerichte benadering zodat jij weer vooruit kunt! Daarom vinden wij het volgende altijd belangrijk:

 • Persoonlijk contact met onze gespecialiseerde adviseurs
 • Ervaren servicemonteurs die staan 24/7 voor je klaarstaan

Welzorg is niet alleen in Vlaardingen leverancier, maar ook in 150 andere gemeenten in Nederland. Wil je weten waar je gebruik kan maken van onze dienstverlening en service? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Nieuws en tips

Welzorg Nieuws

Louwman divisie Care met Welzorg, RSR en Mango Mobility blinkt uit in Sociaal Ondernemerschap: nu bij 10% van best presterende bedrijven in Nederland

PERSINFORMATIE Den Haag, 23 april 2024 Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is Koninklijke Louwman Group doorgegroeid naar Trede 3. Hierdoor behoort ook de Louwman …
Welzorg Nieuws

Opening gratis hulpmiddelenpool in Deventer

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners nu gratis een driewielfiets of Scoot2Go deelscootmobiel lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of …
Scoot2Go Middelburg
Welzorg Nieuws

Scoot2Go, de nieuwe deelscootmobiel van Welzorg! 

Mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken, dat is het doel van Scoot2Go. Vanaf deze week kunnen bewoners van twee wooncomplexen in Middelburg gebruik maken van …

Veelgestelde vragen

 • Gemeenten bieden in bepaalde situaties een vergoeding voor de aanschaf of lease van een auto, aanpassing of 45 km auto. Dit wordt door de gemeente aangeboden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Of in het geval de auto, aanpassing of 45 km auto voor werk of studie betreft, vanuit het UWV. Soms is het ook mogelijk om een verogeidng te krijgen vanuit de de Wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Ook dit verschilt per gemeente.

  Helaas kan Welzorg hierin geen toezeggingen doen. We adviseren je contact op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente waarin je woonachtig bent of het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor je verzorgen.

 • Mijn Welzorg is een klantportaal waarmee de gebruiker van het hulpmiddel inzicht heeft in de hulpmiddelen die door Welzorg in opdracht van de gemeente (Wmo) in bruikleen zijn verstrekt. De mogelijkheden en voordelen van Mijn Welzorg op een rij:

  • Inzicht in uw hulpmiddelen
  • Direct zelf reparaties of onderhoud inplannen
  • Inzicht in al uw lopende afspraken en afspraken tot 6 maanden terug
  • Zelf uw gegevens wijzigen
  • Direct contact via Live Chat
  • Mijn Welzorg is 24/7 bereikbaar
  • Mijn Welzorg is ook beschikbaar als App. Klik op de onderstaande buttons om de App te downloaden:

 • Na ontvangst van de aanvraag, via uzelf of via de Wmo-consulente van uw gemeente, nemen wij binnen max 48 uur contact met u op. Als we uw hulpmiddel op voorraad hebben, kunnen we snel leveren. Als een hulpmiddel speciaal gemaakt of besteld moet worden, duurt het langer. Neem hiervoor contact met ons op. Wij kunnen de status van uw aanvraag inzien.

 • Knippert er een lampje op het dashboard of gaat er een alarm af? Voer dan de volgende stappen uit:

  1. Zet het contact uit;
  2. Schakel de vrijloop om, zodat u uw scootmobiel een klein stukje kan duwen;
  3. Zet vervolgens de vrijloop terug, zodat uw hulpmiddel weer op de rem staat.
  4. Controleer of het snoer van de lader is losgekoppeld van uw scootmobiel.
  5. Zet het contact weer aan en raak 5 seconden niets aan.

  Knippert het lampje nog steeds? Voer dan de volgende stappen uit:

  1. Zet het contact uit
  2. Draai de snelheid lager
  3. Zet het contact weer aan

  Is uw probleem nog niet opgelost of blijft u last houden? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak voor reparatie.

 • Doet uw rolstoel het niet meer?

  1. Controleer of de lampjes op uw hulpmiddel (van de snelheidsmeter/rijprofiel indicator) knipperen. Dan is uw rolstoel waarschijnlijk vergrendeld. Doe het volgende:
  2. Schakel uw hulpmiddel in met de aan-/uitknop;
  3. Breng de joystick naar voren totdat u een pieptoon hoort;
  4. Breng daarna de joystick naar achteren totdat u een pieptoon hoort;
  5. Laat nu de joystick los, u hoort nu als het goed is een lange pieptoon.
  6. Controleer uw accu’s.
  7. Het kan zijn dat de accu’s leeg zijn of leeg raken. Knipperen de lampjes op de accumeter langzaam, dan moet u uw accu’s opladen.
  8. Knipperen de lampjes op de accumeter heel snel? Dan verhindert de veiligheidsschakeling dat de rolstoel rijdt. Schakel de rolstoel uit. Wacht een half uur tot de accu’s zijn afgekoeld. Controleer of er eventueel kabels loshangen. Zet de rolstoel daarna weer aan.

  Doet uw rolstoel het nog steeds niet? Plan dan gerust zelf een afspraak in. Doorloop hiervoor de volgende stappen:
  1. Selecteer bij de vraag “Is het probleem nu opgelost?” het vakje “Nee”.
  2. Geef een omschrijving van het probleem.
  3. Klik op de knop “Volgende”.
  4. Doorloop de stappen die hierna volgen.

Servicebus in Velsen voor reparatie en onderhoud

Woon je in de gemeente Vlaardingen en heb je problemen aan je hulpmiddel? Dan zet Welzorg een servicebus in voor reparatie en onderhoud. Hierdoor hoef je geen afspraak in te maken voor een reparatie aan huis. De servicebus kan je hier vinden:

 • Elke oneven week op woensdag van 09.00-11.00 uur bij Zorgcentrum Soenda
Servicebus Welzorg