Welzorg Vaals

Welzorg Vaals: waar mobiliteit voorop staat

Bij Welzorg vinden we vrijheid in mobiliteit essentieel. Iedereen verdient de vrijheid om zich te kunnen bewegen, in wat voor situatie dan ook. Het maakt niet uit of er sprake is van een langdurige of permanente verandering.

Wij bieden een jou groot scala aan hulpmiddelen. Van rolstoelen tot tilliften en van aanpassing aan woning of auto, Welzorg helpt jou met een oplossing op maat. Hierdoor kan je goed meedoen in de maatschappij en vergroot je je vrijheid.

Jouw mobiliteitspartner in Vaals

In Vaals verkennen wij alle mogelijkheden op het gebied van mobiliteit voor jou. Dit doen we voor mensen die langdurig ondersteuning nodig hebben, maar ook voor mensen waarvoor deze ondersteuning permanent is.

Dit doen we op verschillende gebieden, zoals: in huis en buitenshuis, van lopen tot fietsen en van rijden tot rennen.  We willen dat jij gemakkelijker kan bewegen én zelfstandig kunt zijn. Welzorg is al meer dan 25 jaar dé mobiliteitspartner voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij zijn er voor alle doelgroepen, van kinderen tot senioren.

Wij hebben 24/7 een team van gedreven specialisten voor jou klaar staan. Zij kunnen jou adviseren met hun kennis en zijn op de hoogte zijn van de laatste innovaties. Dit doen zij altijd met de wensen van de klant in het achterhoofd. Kwaliteit én een oplossing op maat staan daarbij hoog in het vaandel. Ruim 13.000 cliënten hebben ons beoordeeld met een 8,7.

Bovendien werken wij met ‘Mijn Welzorg’. Via dit online klantportaal krijg je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Mocht je ergens niet uitkomen of heb je een vraag? Geen probleem. Onze klantenservice helpt je (weer) op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg Wmo klantbeoordeling 8,5

Klantbeoordeling 8,5

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Vergoedingen vanuit Wmo & UWV

Verschillende vergoedingen

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan je aanspraak maken op een vergoeding voor je hulpmiddel. Je doet hiervoor een aanvraag bij gemeente Oegstgeest die goedgekeurd moet worden. Als dat gebeurt heb je twee keuzes:

Voorziening in natura
Je ontvangt het hulpmiddel in bruikleen van de gemeente. Zij vragen hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. De Wm0-consulent brengt je in contact met ons.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Met een pgb kun je zelf een hulpmiddel aanschaffen. Dit kan via Welzorg Shop. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

UWV
Hulpmiddel nodig voor studie en/of werk? Dan kan je terecht bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. Wij zijn in ruim 150 gemeenten in Nederland leverancier, ook in Vaals.

Wil je weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van onze dienstverlening en service? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Vaals

Welzorg Nieuws

Louwman divisie Care met Welzorg, RSR en Mango Mobility blinkt uit in Sociaal Ondernemerschap: nu bij 10% van best presterende bedrijven in Nederland

PERSINFORMATIE Den Haag, 23 april 2024 Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is Koninklijke Louwman Group doorgegroeid naar Trede 3. Hierdoor behoort ook de Louwman …
Welzorg Nieuws

Opening gratis hulpmiddelenpool in Deventer

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners nu gratis een driewielfiets of Scoot2Go deelscootmobiel lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of …
Scoot2Go Middelburg
Welzorg Nieuws

Scoot2Go, de nieuwe deelscootmobiel van Welzorg! 

Mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken, dat is het doel van Scoot2Go. Vanaf deze week kunnen bewoners van twee wooncomplexen in Middelburg gebruik maken van …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Gemeenten bieden in bepaalde situaties een vergoeding voor de aanschaf of lease van een auto, aanpassing of 45 km auto. Dit wordt door de gemeente aangeboden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Of in het geval de auto, aanpassing of 45 km auto voor werk of studie betreft, vanuit het UWV. Soms is het ook mogelijk om een verogeidng te krijgen vanuit de de Wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Ook dit verschilt per gemeente.

  Helaas kan Welzorg hierin geen toezeggingen doen. We adviseren je contact op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente waarin je woonachtig bent of het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor je verzorgen.