Welzorg Son en Breugel: waar mobiliteit voorop staat

Vrijheid in mobiliteit is essentieel. In welke situatie je ook zit. Of de verandering nu langdurig of permanent is. Welzorg biedt een groot scala aan hulpmiddelen. Van Wmo-hulpmiddelen tot aanpassingen aan jouw woning of auto, Welzorg helpt je daarbij. Zo vergroot je jouw vrijheid én kun je goed meedoen in de maatschappij.

Jouw mobiliteitspartner in Son en Breugel

Wanneer je langdurig of permanent ondersteuning nodig hebt is Welzorg Son en Breugel er voor jou! Wij verkennen alle mogelijkheden op het gebied van mobiliteit. Of het nu gaat voor mobiliteit binnen of buiten, van lopen tot fietsen en van rennen tot rijden. Dit zodat jij je gemakkelijker kunt bewegen én zelfstandig kunt zijn. Al meer dan 25 jaar zijn wij dé mobiliteitspartner voor mensen met een lichamelijke beperking voor jong en oud.

Ons team van gedreven specialisten staan 24/7 voor je klaar. Geleid door kennis van de laatste innovaties en kunnen zij jou als geen ander adviseren. Hierbij staat de wens van de klant altijd voorop. Kwaliteit én een oplossing op maat staan daarbij hoog in het vaandel. Ruim 13.000 cliënten beoordelen ons niet voor niets met een 8,7.

Via ons online klantportaal ‘Mijn Welzorg’ krijg je bovendien inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Heb je een specifieke vraag of kom je er even niet uit? Geen enkel probleem. Onze klantenservice staat dan voor je klaar.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Wmo-vergoedingen Son en Breugel

Vergoedingen vanuit de Wmo en UWV

Natuurlijk wil je aanspraak maken op een vergoeding uit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of je hulpmiddel en/of aanpassing via het UWV vergoed hebben. Als je voor een Wmo-voorziening in aanmerking wil komen kan je contact opnemen met het Wmo-loket van gemeente Son en Breugel. Zij gaan zich buigen over jouw aanvraag. Als deze is goedgekeurd kom je in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’. Je hebt dan keuze uit twee vormen:

Voorziening in natura
Bij deze vorm ontvang je een hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Sommige gemeenten vragen hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Je hebt ook het recht om voor een pgb te kiezen. Je krijgt dan een budget van de gemeente. Dit budget dien je zelf aan te vullen om het hulpmiddel aan te kunnen schaffen. Je bent dan zelf eigenaar van het hulpmiddel. Dit kan via onze via Welzorg Shop. Ook dan helpen onze deskundige adviseurs je graag bij het maken van de juiste keuze. Dit is ook mogelijk als je niet in aanmerking komt voor een vergoeding.

UWV
Een hulpmiddel of aanpassing nodig voor je werk en/of studie? Dan kan het UWV je hierbij helpen. Denk aan bijvoorbeeld een auto Of een aangepaste bureaustoel.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. Wij zijn in Son en Breugel en in ruim 150 gemeenten in Nederland leverancier.

Weten in welke gemeenten je nog meer gebruik kunt maken van onze dienstverlening en service? Gebruik dan de gemeentekaart op onze website.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Son en Breugel

Zonnebloemauto naar Louwman Museum
Welzorg Nieuws

Missie 2030

Welzorg Nieuws

Welzorg en Louwman Group gaan van Aspirant direct naar Trede 2 op de PSO-ladder

Louwman Group, en daarmee dus ook Welzorg, heeft Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt …
Welzorg Nieuws

Nieuw licht op innovatie

Bij Welzorg, onderdeel van Louwman divisie Care, sluiten wij aan op innovatie en verbinden dit uitgangspunt aan eigen ideeën over dit belangrijke onderwerp. Het draait …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.