Welzorg Roosendaal

Welzorg Roosendaal: mobiliteit voor de hele stad

Mobiliteit geeft je vrijheid. En wanneer je in mobiliteit permanente of langdurige ondersteuning nodig hebt, is dit extra belangrijk. Daarom helpt Welzorg jou in Roosendaal. Met mobiliteitshulpmiddelen, autoaanpassingen en woningaanpassingen. Wij denken met je mee, zodat jij meedoet.

Jouw aanspreekpunt in Roosendaal

Alle opties op het gebied van mobiliteit. Daar helpt Welzorg in Roosendaal je mee. Want wanneer je ondersteuning nodig hebt om je eigen vrijheid te kunnen pakken, houden wij niet op. Of je dit nu buitenshuis of binnen nodig hebt. Van lopen, fietsen, sporten, rijden tot wonen. Al meer dan 25 jaar zijn wij er voor mensen met een lichamelijke beperking, kinderen en senioren.

Een team vol gedreven en enthousiaste specialisten staan altijd voor je klaar. Advies of een vraag? Met hun kennis en klantgerichte benadering weten zij jou helpen. Niet voor niets beoordelen ruim 13.000 cliënten ons met een 8,7.

Ben je klant bij Welzorg? Dan kan je gebruik maken van het unieke online klantenportaal ‘Mijn Welzorg’. Hiermee heb je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens, waardoor je zelf de regie in handen houdt.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

hulpmiddel adviesgesprek

Vergoedingen die we vaak zien

Wil je aanspraak maken op een vergoeding om jouw hulpmiddel of aanpassing te financieren? Neem dan contact op met de gemeente Roosendaal. Deze vergoedingen zien we regelmatig bij Welzorg:

Voorziening in natura (Wmo, bruikleen)
Je leent een hulpmiddel van de gemeente. Sommige gemeenten vragen hier een eigen bijdrage van max. €19 per maand voor.

Pgb (Wmo, persoonsgebonden budget)
Krijg je een individuele voorziening? Dan heb je ook het recht om voor een pgb te kiezen. Met dit budget kun je zelf een hulpmiddel aanschaffen. Dit kan via Welzorg Shop. Of bijvoorbeeld een aanpassing aan je woning of auto. Ook in dat geval begeleiden we je graag bij het maken van de juiste keuze.

UWV
Heb je een hulpmiddel of aanpassing nodig om jouw werk uit te kunnen voeren? Dan kun je vaak een aanvraag indienen bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Samenwerkingen in Nederland

Welzorg werkt met vele gemeenten samen met betrekking tot de Wmo. In ruim 150 gemeenten in Nederland zijn wij leverancier. Zo ook in Roosendaal. Ben jij bewoner in één van de gemeenten waarmee wij een contract hebben? Dan kan je beroep doen op onze diensten en services vanuit de Wmo.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Roosendaal

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.