Welzorg Midden-Drenthe

Welzorg Midden-Drenthe: van mobiliteit naar vrijheid

Vrijheid is ons grootste goed. In iedere situatie wil je het behouden. Ook wanneer je een langdurige of permanente lichamelijke beperking hebt. Welzorg helpt je dan verder. Met hulpmiddelen, maar ook met woning- en autoaanpassingen. Om jouw vrijheid te vergroten en zo goed mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Jouw mobiliteitspartner in Midden-Drenthe

Welzorg Midden-Drenthe doet er alles aan om jouw volledige vrijheid te bieden door middel van mobiliteit. Dat kan voor buitenshuis, maar ook in huis. Bijvoorbeeld met een rolstoel, aangepaste fiets, aanpassing aan je woning of auto, maar ook met sport. Wij denken met je mee, zodat jij mee kunt doen. Dat doen we al meer dan 25 jaar voor mensen met een lichamelijke beperking, kinderen en senioren.

Je krijgt bij Welzorg te maken met een team vol vakmensen, die bovendien 24/7 voor je klaar staan. Met een oplossing op maat en klantgerichte benadering, helpen en adviseren wij je. Een gemiddelde beoordeling van een 8,7 door ruim 13.000 cliënten geeft de waardering al aan.

Kies je voor Welzorg als jouw (Wmo) partner? Dan krijg je toegang tot het online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Hier heb je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens en plan je zelf afspraken in. Hierdoor behoud je zelf de regie. En kom je er even niet uit? Onze klantenservice helpt je graag op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Vergoedingen Wmo en UWV

Mogelijke vergoedingen

Je kunt jouw hulpmiddel(en) of aanpassing(en) vaak verkrijgen middels een vergoeding. Wil je hier aanspraak op maken? Neem dan contact op met de gemeente. De onderstaande vormen zien wel met regelmaat:

Voorziening in natura
Je ontvangt een hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Het kan voorkomen dat jouw gemeente hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor vraagt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Met dit budget kun je zelf een hulpmiddel aanschaffen. Uiteraard kan dit via Welzorg Shop. Ook in dat geval begeleiden we je graag bij het maken van de juiste keuze. Tevens mogelijk wanneer je geen vergoeding ontvangt.

UWV
Een hulpmiddel of aanpassing nodig specifiek voor werk? Dan start je aanvraag bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. In ruim 150 gemeenten in Nederland zijn wij leverancier. Zo ook in Midden-Drenthe.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Midden-Drenthe

Welzorg Nieuws

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens Sinterklaas en met de feestdagen heeft Welzorg Auto op Maat aangepaste openingstijden. Je vindt de openingstijden hier.
Welzorg Nieuws

Reconditioneren & remanufacturing

Welzorg Nieuws

Resultaten tevredenheidsonderzoek 2022

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.