Welzorg Den Bosch: alles voor goede mobiliteit

In mobiliteit vind je vrijheid. Om te gaan waar je wilt. En wanneer daar langdurige of permanente hulp bij nodig hebt door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, biedt Welzorg ondersteuning. In de vorm van mobiliteitshulpmiddelen als rolstoelen, maar ook aanpassingen aan jouw woning of auto.

Jouw mobiliteitspartner in Den Bosch

Lopen, fietsen, rennen, autorijden en zorgeloos wonen. Allemaal aspecten die vanzelfsprekend lijken. Maar wanneer je een lichamelijke beperking hebt door welke reden dan ook, kan je hier ondersteuning in gebruiken. Welzorg Den Bosch helpt je daarom met alle mogelijkheden op gebied van mobiliteit. Zodat jij je vrijheid kan terugvinden en/of behouden. Al 25 jaar zijn wij de specialist op gebied van mobiliteit voor jong en oud.

Een gemiddelde beoordeling van een 8,7 door ruim 13.000 cliënten laat zien dat je kunt vertrouwen op een betrouwbaar team. Bovendien staan zij 24/7 voor je klaar. Om je te adviseren, om hulp te bieden wanneer nodig. Kwaliteit en een oplossing op maat is wat we beloven.

Uniek is ons online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Met deze app heb je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens. Kom je er even niet uit of heb je een specifieke vraag? Onze klantenservice helpt je graag.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

hulpmiddel adviesgesprek

Vergoedingen die wij vaak zien

Het financieren van een hulpmiddel of aanpassing kan ondersteund worden door een vergoeding. Vaak vanuit de gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Er zijn meerdere vormen:

Voorziening in natura (Wmo)
Je ontvangt een hulpmiddel vanuit de Wmo die je leent van jouw gemeente. Sommige gemeenten vragen hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan koppelt de consulent je aan ons.

Pgb (persoonsgebonden budget, Wmo)
Je ontvangt een budget om zelf een hulpmiddel aan te schaffen. Dit kan ook via Welzorg Shop. We begeleiden je altijd bij het maken van de juiste keuze. Ook zonder pgb.

UWV
Heb je een aanpassing of hulpmiddel nodig om je werk uit te voeren? Zoals aan je auto? Dan start je bij het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg heeft in ruim 150 gemeenten in Nederland al jarenlange ervaring in de branche van hulpmiddelen en aanpassingen. En we zijn ook Wmo-leverancier in Den Bosch.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in Den Bosch en 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Den Bosch

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.