Welzorg Blaricum: voor mobiliteitsoplossingen

Aan vrijheid wil je niets inleveren. Het is essentieel en goede mobiliteit kan vrijheid faciliteren. Ook bij een langdurige of permanente lichamelijke beperking. Dan helpt Welzorg je met hulpmiddelen, autoaanpassingen en woningaanpassingen.

Specialist in mobiliteit in Blaricum

Kan je hulp gebruiken in mobiliteit vanwege een langdurige of permanente lichamelijke beperking? Welzorg Blaricum verkent voor jou alle mogelijkheden. Voor binnen en buiten. Bijvoorbeeld bij lopen, fietsen, sporten, autorijden en wonen. Wij doen er alles aan om jouw vrijheid én zelfstandigheid te vergroten. Dat doen we al meer dan 25 jaar.

Bij Welzorg gaat er een team met gedreven vakmensen voor je aan de slag. Ze staan zelfs 24/7 voor je klaar. Om je te adviseren, te helpen bij storingen of te begeleiden bij belangrijke keuzes. Niet voor niets beoordelen ruim 13.000 cliënten ons met een 8,7.

Bij Welzorg ervaar je ook het voordeel van ons unieke klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Je hebt zelf toegang met een eigen account, waarbij je inzicht in jouw hulpmiddelen en gegevens hebt. Zo houd je zelf de controle, maar staat ook de klantenservice klaar voor als je er even niet uitkomt.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

hulpmiddel adviesgesprek

Vergoedingen voor hulpmiddelen / aanpassingen

Er bestaan mogelijkheden om aanspraak te maken op een vergoeding voor jouw hulpmiddel of aanpassing. Vaak begint je aanvraag bij de gemeente Blaricum. Bij Welzorg zien we de volgende vergoedingen met regelmaat voorbijkomen:

Wmo – voorziening in natura
Dit is een vergoedingsvorm vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) waarbij je een hulpmiddel leent van de gemeente. De gemeente kan dan samenwerken met Welzorg. Sommige gemeenten vragen hier een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor.

Wmo – persoonsgebonden budget
Dit is een budget vanuit de Wmo waarmee je zelf een hulpmiddel aanschaft naar wens. Dit kan via Welzorg Shop. Maar uiteraard ook mogelijk zonder vergoeding.

UWV voor aanpassingen
Heb je een hulpmiddel of aanpassing nodig voor het werk? Bijvoorbeeld aan je auto of woning? Dan kan je vaak beroep doen op het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Samenwerking met ruim 150 gemeenten

Niet alleen in Blaricum zijn wij leverancier van onder andere Wmo-hulpmiddelen. Ook in ruim 150 andere gemeenten in Nederland zijn wij trotse partner in mobiliteit.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Blaricum

Welzorg Nieuws

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens Sinterklaas en met de feestdagen heeft Welzorg Auto op Maat aangepaste openingstijden. Je vindt de openingstijden hier.
Welzorg Nieuws

Reconditioneren & remanufacturing

Welzorg Nieuws

Resultaten tevredenheidsonderzoek 2022

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.