Autoaanpassingen

Wanneer u of een gezinslid een lichamelijke handicap heeft, kan dit uw mobiliteit behoorlijk beperken. U bent vaak afhankelijk van uw rolstoel of scootmobiel waardoor autorijden niet meer zo eenvoudig is. Een dagje erop uit, een familiebezoek of naar het werk gaan wordt dan al snel een stuk moeilijker.

Welzorg Auto op Maat biedt daarom dé ideale oplossing zodat u ook met een rolstoel of scootmobiel weer veilig en comfortabel de weg op kunt. Als passagier óf als bestuurder. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij specialist op het gebied van autoaanpassingen voor mensen met een functie- en mobiliteitsbeperking. U kunt bij ons terecht voor technische aanpassingen zoals handgas, en -rem, joystick en pedaalaanpassingen. Ook is het mogelijk om uw auto toegankelijker te maken voor een rolstoel of scootmobiel door een lift in te laten bouwen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Interieuraanpassingen

Wat uw wens ook is, bij Welzorg Auto op Maat bieden wij de juiste autoaanpassing. Zo kunt u bij ons terecht voor diverse interieuraanpassingen zodat u comfortabel met uw rolstoel of scootmobiel in uw auto kunt plaatsnemen. Door de bodem te verlagen, wordt de opening aan de achterzijde vergroot zodat u hier gemakkelijk een rolstoel of scootmobiel in kunt rijden. Wanneer u een bus heeft, kunt u hier een rolstoellift in laten plaatsen. Zo verplaatst u de rolstoel eenvoudig naar binnen. Met de rolstoelvergrendeling volgens ISO 10542 norm wordt de rolstoel goed vastgezet zodat deze veilig op zijn plek blijft staan tijdens de rit.

Aanpassingen om zelf te rijden

Ook zijn er verschillende autoaanpassingen mogelijk zodat u zelf achter het stuur plaats kunt nemen. De meest voorkomende oplossingen zijn handgassystemen, handbedrijfsremmen, extra rem- en stuurbekrachtiging, en pedaalaanpassingen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor een aangepaste autostoel. Een goede autostoel bevordert het zitcomfort en voorkomt lichamelijke klachten.

Voor sommige aanpassingen is een toevoeging op uw rijbewijs vereist. Hiervoor kun u bij Welzorg Auto op Maat de rijvaardigheidslessen volgen bij onze eigen rijschool. Ook de uiteindelijke rijvaardigheidstest wordt i.s.m. het CBR door ons verzorgd.

Heeft u nog geen rijbewijs maar wilt u toch graag zelf in een aangepaste auto rijden? Bij Welzorg kunt u ook uw rijbewijs halen wanneer u een mobiliteitsbeperking hebt. Hier leest u meer over het halen van een aangepast rijbewijs.

Advies op maat

Het is begrijpelijk dat u bij het aanpassen van uw auto een aantal overwegingen zult moeten maken. Iedere situatie is anders en vraagt om een andere oplossing. Wij bieden gratis advies over de beste autoaanpassingen voor u. Wij komen uiteraard graag bij u op bezoek om u te informeren over de mogelijkheden.

Aangepaste auto kopen

Welzorg Auto op Maat is dus hét adres om uw huidige auto geheel naar uw wensen te laten aanpassen. Onze ervaren technici hebben voor ieder type auto of bus een oplossing op maat. Daarnaast kunt u bij ons ook een nieuwe of gebruikte rolstoelauto of rolstoelbus aanschaffen. Kijk eens op onze aanbodpagina met aangepaste auto’s voor een totaaloverzicht van alle modellen.

Alle autoaanpassingen samengevat

Staat uw autoaanpassing hier niet tussen? Of heeft u interesse in een adviesgesprek? Vul het contactformulier in via onderstaande link en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.