Toilet op maat adviesgesprek

Wc beugels

Stabiliteit op de wc geeft veiligheid en comfort. Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing op maat, volledig merk- en voorziening onafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
  • Full service: van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Ga voor stabiliteit met een wc beugel

Ben je minder te been, door bijvoorbeeld een operatie, een fysieke beperking of simpelweg omdat je een jaartje ouder wordt? Een wc beugel kan dan een eenvoudige, maar impactvolle oplossing voor je zijn. Het biedt ondersteuning bij het zitten en opstaan van de wc.

Ook kun je de wc beugel gebruiken als hulpmiddel bij het maken van een transfer. Welzorg Woning op Maat geeft je graag persoonlijk advies over wat het beste bij jou past.

Meest gebruikte oplossingen voor een wc beugel

Welzorg Woning op Maat heeft jarenlange ervaring met aanpassingen aan de wc. Het gaat hierbij altijd om een toilet op maat die wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Daarom heb je bij ons de keuze uit diverse wc beugel oplossingen.

Toiletbeugel met steunpoot

Vaste wc beugel

Een vaste wc beugel is niet opklapbaar en is horizontaal gemonteerd aan de muur ter hoogte van het toilet. De wc beugel zorgt voor extra steun bij het zitten of opstaan door de toiletbeugel vast te pakken.

Toiletbeugel opklapbaar

Wc beugel opklapbaar

Een opklapbare wc beugel wordt direct op de muur gemonteerd en kan aan de zijden langs het toilet worden neergeklapt. Het voordeel aan opklapbare beugels is dat deze weinig ruimte in beslag nemen en het geeft meer ruimte om jezelf te verplaatsen.

wc beugel met steunpoten

Wc beugel steunpoot

Wanneer je geen geschikte muur hebt voor een wc beugel, dan is een wc beugel met steunpoot een goede oplossing. Een wc beugel met steunpoot is net zo betrouwbaar als een vaste wc beugel. Een wc beugel met steunpoot verzekert je van nóg meer steun.

wc beugelset

Wc beugelset

De wc beugel set wordt niet in de muur geboord maar bevestigd aan de wc zelf. De wc beugel set, ofwel toiletsteun genoemd, is voorzien van opklapbare armleggers en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Tot slot is deze set ook te combineren met een wc verhoger.

Toilet op maat gemaakt

Een wc beugel voor badkamer en toilet

Weer veilig en comfortabel naar het toilet gaan met een wc beugel en dit zo zelfstandig mogelijk doen: dat is het doel! Of je nu een grote of kleine toiletruimte hebt: bij Welzorg Woning op Maat hebben we voor iedere ruimte een passende oplossing. Welke wc beugel het beste bij jou past is afhankelijk van diverse factoren. Laat je daarom altijd vrijblijvend adviseren door de specialisten van Welzorg op Maat.

  • Vaste prijslijst voor levering en installatie voor wc beugels
  • 1 aanspreekpunt
  • Van advies tot en met deskundige installatie en onderhoud
  • Kennis van verschillende vergoedingen

Wmo-vergoeding

In sommige gevallen, zoals bij wc beugels, is het mogelijk dat je recht hebt op een Wmo-vergoeding. Hier kun je aanspraak op maken bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Dit kan vaak via de website van de gemeente of telefonisch. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje. Wij helpen je graag verder.

Wmo-vergoedingen voor wc beugels
toilet- en wc beugels

Advies van ervaren specialisten

Wij hebben jarenlange ervaring in het aanpassen en installeren van wc beugels. Onze eigen specialist komt bij je thuis en geeft je deskundig advies. Er zijn verschillende mogelijkheden die Welzorg Woning op Maat biedt. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in of bel ons gerust op.