Stoellift trap

Stoellift op de trap

Benieuwd naar de mogelijkheden van een stoellift? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing of levering mogelijk

Stoellift voor bestaande trap

Soms is traplopen lastig, bijvoorbeeld door een blijvend of tijdelijk mobiliteitsprobleem. Een stoellift voor een bestaande trap kan dan een ideale oplossing zijn. Hiermee kun jij of je cliënt weer zelfstandig naar boven of beneden verplaatsen. Bij het gebruik van een traplift met stoel is er minder hulp van derden nodig, hierdoor kun je je weer gemakkelijker vrij bewegen in huis.

Welzorg Woning op Maat biedt naast een stoellift ook diverse andere traplift mogelijkheden. Het is mogelijk om een stoellift te huren, kopen of te leasen. Wil je met iemand in gesprek over de mogelijkheden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.

Handicare en Thyssenkrupp stoellift dealer

Handicare stoellift

Wij zijn al jarenlang officieel dealer van Handicare. Hierdoor weten we als geen ander wat de mogelijkheden zijn op het gebied van stoelliften van dit merk. Handicare heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Honderden klanten van Welzorg blijven met deze traplift mobiel.

ThyssenKrupp traplift

Ook zijn wij dealer van ThyssenKrupp. Met onze ervaring en kennis kunnen onze specialisten je alles vertellen over de mogelijkheden met deze stoelliften. Dit merk is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt. Kies je voor ThyssenKrupp, dan kies je voor hoge kwaliteit en een compacte oplossing.

Plateau- en homelift

Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of trippelstoel, maar moet je van verdieping veranderen? Een plateaulift biedt mogelijkheden voor een buitentrap. Een homelift, zoals het woord al aangeeft, is voor in huis. Beiden zijn met een hulpmiddel te betreden en bieden een effectieve oplossing.

Wat is een stoellift

Wat is een stoellift?

Een stoellift is hetzelfde als een traplift. De lift voor de trap is voorzien van een stoel met elektrische motor. Deze wordt op een speciale rail aan de zijkant van de trap gemonteerd. Zo kun je gemakkelijk naar boven en beneden verplaatsen. Wanneer je gebruik maakt van een rolstoel kun je kiezen voor een platformlift. Deze lift is voorzien van een speciaal platform waarop je eenvoudig met de rolstoel kunt rijden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor speciale trapliften voor kinderen of mensen die blind/slechtziend zijn.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Afgestemd op jouw persoonlijke situatie

Bij een aanvraag van een traplift met stoel kijkt Welzorg verder dan alleen naar jouw behoeften op dit moment. We kijken ook verder en geven daarom ook advies over eventuele opties voor in de toekomst. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Dit is uiteraard ook geheel vrijblijvend. Bovendien kun je er op vertrouwen dat wij met 20 jaar ervaring zeer specialistische oplossingen bieden. Kies daarom voor de voordelen van Welzorg.

  • Vaste prijslijst voor levering en installatie voor aanpassingen
  • 1 aanspreekpunt voor alle aanpassingen
  • Van advies tot en met deskundige installatie en onderhoud
  • Kennis van verschillende vergoedingen
Stoellift op maat
Veiligheid traplift

Veilig gebruik van stoellift

Een stoellift is voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen. Denk aan een noodstopknop, veiligheidsgordel, klembeveiliging, sleutelvergrendeling en startblokkering. Deze veiligheidsmaatregelen zijn allen uitvoerig getest, waardoor je veilig gebruik kunt maken van de traplift met stoel. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je kleding tussen het motorsysteem vast komt te zitten. De lift is zo ontworpen dat dit niet mogelijk is. Ook zal de stoel nooit zomaar naar boven gaan zonder dat je de sleutel erin zit. En ook zal de stoel automatisch afremmen bij een obstakel op de trap of rails. Kortom: over de veiligheid van een stoellift hoef je je geen zorgen te maken.

Stoellift op trap installeren in korte tijd

Bij het installeren van een stoellift op de trap komt geen grote verbouwing om de hoek kijken. De specialisten meten van te voren eerst alles in. Ook na het plaatsen zijn onze specialisten je graag van dienst. Denk aan vragen, onderhoud en service met betrekking tot de traplift met stoel.

Traplift plaatsen door specialisten
financiering en vergoeding stoellift

Financiering en vergoeding

Soms is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een stoellift. Deze vergoeding verloopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor een stoellift hangt af van de zwaarte en aard van de zorg die nodig is. Wij kunnen dit niet bepalen, daarom adviseren we ten alle tijden om contact op te nemen met je gemeente.

Het kopen van een stoellift is een grote aanschaf. Dat is niet voor iedereen mogelijk. Daarom kun je ook kiezen voor het leasen van een traplift met stoel.