Verstelbare keuken voor rolstoelgebruiker

Verstelbare keuken voor extra comfort en gemak

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van een aangepaste keuken.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Verstelbare keuken

Heb je moeite om bij het aanrechtblad te komen? Een verstelbare keuken biedt vaak een ideale oplossing voor rolstoelgebruikers, mensen met beperkte mobiliteit, ouderen en langdurig zieken. Via een handmatige of elektrische bediening kun je de gewenste hoogte zelf instellen. Hierdoor kun je weer eenvoudig en veilig gebruik maken van de keuken.

Welzorg Woning op Maat is gespecialiseerd in het creëren van perfecte oplossingen voor aangepaste keukens. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij dé expert op het gebied van keukens voor ouderen en mensen met functionele of mobiliteitsbeperkingen.

Verstelbare keuken uitvoeringen

Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk op het gebied van verstelbare keukens.

Nastelbare keukens

Je kunt de nastelbare keuken op de ideale hoogte instellen. Daarna is het minder eenvoudig om de hoogte nog aan te laten passen.

Handmatig verstelbare keukens

De keuken kan handmatig worden versteld op de ideale hoogte door middel van een handslinger of zwengel. Hierdoor kun je de keuken gemakkelijk verstellen.

Elektrisch verstelbare keukens

Elektrische keukens zijn ideaal voor mensen met beperkte kracht of die extra gemak nodig hebben, omdat ze eenvoudig en snel op de ideale hoogte kunnen worden versteld.

aangepaste keuken met verstelbare keukenkasten

Verstelbare keuken combineren

Meestal heeft een verstelbare keuken geen keukenkast onder het aanrecht, zodat je er gemakkelijk met een rolstoel of trippelstoel onder kunt rijden. Ook is de gootsteen vaak minder diep. De keukens zijn, zoals eerder beschreven, in diverse uitvoeringen beschikbaar. Verder kun je de verstelbare keuken combineren met:

 • speciale kookplaten
 • ergonomische kranen
 • speciale schakelaars en bedieningen
 • in hoogte verstelbare kasten om de keuken onderrijdbaar te maken

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Plaatsen van een verstelbare keuken

Het plaatsen van een verstelbare keuken kan gemakkelijk worden geregeld door de ervaren specialisten van Welzorg Woning op Maat. We zorgen voor een zorgvuldig installatieproces, inclusief het netjes wegwerken van leidingen en kabels. Daarnaast houden we rekening met jouw gewenste hoogte en locatie voor de verstelbare keuken. Dit werkt als een hoog-laag keuken.

Verstelbare keuken plaatsen
adviesgesprek en vergoedingen

Recht op Wmo of Wlz vergoeding?

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding bij het plaatsen van een verstelbare keuken. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De toekenning van een vergoeding hangt af van de aard en intensiteit van de benodigde zorg. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de gemeente, die bepaalt of je recht hebt op een Wlz- of Wmo-vergoeding. Neem contact op met je eigen gemeente voor meer informatie hierover.

Voordelen van een verstelbare keuken

Een verstelbare keuken biedt verschillende belangrijke voordelen voor zowel invalide mensen als rolstoelgebruikers:

 • Comfortabel je eten bereiden met een verstelbare keuken
 • Maatwerk dat aansluit op je persoonlijke wensen en behoeften
 • Geschikt voor vrijwel iedere keuken
 • Leidingen en kabels worden netjes weggewerkt
 • Keuken op ideale hoogte in te stellen, met slechts één druk op de knop (of ga voor de handmatige optie)
Voordelen aangepaste keuken
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat