Zakelijk Wmo

  • Ik ga aanbesteden, waar moet ik op letten?

    Voor u aanbesteedt, wilt u weten wat er speelt in de markt. Een markconsultatie onder de marktpartijen helpt om inzicht te krijgen in actuele ontwikkelingen. Daarnaast biedt de ‘handreiking inkoop hulpmiddelen’ houvast. Dit is een richtlijn opgesteld door de VNG voor het aanbesteden van Wmo-hulpmiddelen. De richtlijn geeft duidelijke handvatten voor inkoop en aanbesteding. Kleine kanttekening, de laatste versie is van 2014. De onderwerpen zijn daardoor niet op alle vlakken actueel. Onze Wmo-specialist Jeroen Witmus informeert u graag over het aanbesteden en de laatste stand van zaken.

  • Kan ik als medewerker van de gemeente ook “Mijn Welzorg” gebruiken?

    Mijn Welzorg is een digitale omgeving alleen voor inwoners die klant bij ons zijn.

    U kunt gebruikmaken van het Wmo-portaal voor gemeenten. Hier vindt u alle informatie rond uw contract; zoals lopende opdrachten, uitstaande voorzieningen en de actuele status van klantaanvragen. Uw rayonmanager weet hoe u op het portaal kunt inloggen.

  • Welke contractovergang is voor mij het best?

    Er zijn verschillende manieren om van contract te wisselen. De wijze waarop, hangt sterk af van de lopende contractvorm (huur of koop). Daarnaast zijn de wel of niet gemaakte afspraken over de eindregeling van het contract van invloed. Onze Wmo-specialisten Jeroen Witmus of Esther van der Weele informeren u graag over de mogelijkheden.

  • Welke financieringsvorm kan ik toepassen?

    U kunt op verschillende manieren hulpmiddelen kopen, huren of leasen. Er wordt gewerkt met prijzen en kortingen per product, met (all-in) prijzen per categorie (productgroep) of met een totaal budget voor de gehele opdracht. Welke manier het beste bij u past, hangt af van uw situatie en wensen. Onze Wmo-specialisten Jeroen Witmus of Esther van der Weele informeren u graag over de mogelijkheden

  • Kan ik van financieringsvorm veranderen?

    Het is altijd mogelijk om van financieringsvorm te veranderen. Wilt u van koop naar huur, dan is een sale- en leaseback constructie een mogelijkheid, maar er zijn ook andere vormen denkbaar. Van huur naar koop overstappen, komt landelijk niet veel voor, maar behoort zeker tot de mogelijkheden. Onze Wmo-specialisten Jeroen Witmus of Esther van der Weele informeren u graag over de mogelijkheden.

  • Wat houdt de algemene norm toegankelijkheid in?

    Sinds 1 januari 2017 geldt een algemene norm voor toegankelijkheid. Dat betekent dat bijvoorbeeld scholen, werkgevers en bedrijven dat wat zij bieden, toegankelijk moeten maken. Op die manier hoeven mensen met een handicap steeds minder apart om aanpassingen te vragen. Het gaat om ‘eenvoudige voorzieningen’. Als het verbeteren van toegankelijkheid ‘onevenredig belastend’ is, hoeft het niet. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als het heel veel geld of tijd kost.

    Voorbeelden:

    • Bij de supermarkt worden de paden zo breed dat mensen met een rolstoel erdoor kunnen.
    • Werkgevers zorgen voor computerprogrammatuur die ook te gebruiken is voor mensen die niet goed kunnen zien of horen.
    • De informatie die de gemeente geeft, is begrijpelijk voor zoveel mogelijk mensen. Ook voor mensen met een verstandelijke handicap.

    Meer informatie kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid.