Woningaanpassingen

 • Kan ik een zorgunit gespreid betalen?

  Nee, dat kan helaas niet. Misschien is voor u een blijverslening iets. Deze is voor ouderen die met aanpassingen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

 • Kan ik een traplift of andere hulplift gespreid betalen?

  Nee, dat kan helaas niet. Misschien is voor u een blijverslening iets. Deze is voor ouderen die met aanpassingen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. In sommige gevallen is het mogelijk een traplift te huren, een vast bedrag per maand in plaats van de aanschaf van de traplift.

 • Waar vind ik informatie over woningaanpassingen?

  Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Wat kost een huislift?

  Een lift in huis is een investering. Vooraf is niet te zeggen wat een lift in huis precies kost. Dit komt doordat het afhankelijk is van de woning, de hoogte die de lift in huis moet overbruggen. Of u met rollator of met uw rolstoel gebruik wilt maken van de lift in huis. Iedere situatie is anders. Neem daarom vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de kosten van een huislift op basis van uw persoonlijke situatie.

 • Wat is de levertijd van een huislift

  Er is geen exacte (lever)tijd op te geven voor het plaatsen van een huislift. Dit gaat in overleg met u, onze adviseurs en monteurs. Bovendien gaat het gepaard met overige bouwkundige inschattingen en aanpassingen.

 • Welke drempelhulpen zijn er?

  Welzorg Woning op Maat heeft diverse drempelhulpen, zoals een drempelvervanger, rubberen drempelhulp, schegplaat, aluminium traanplaat of een drempeloploop. Allemaal geschikt om opstapjes in en rondom huis weg te werken. Laat u adviseren welke drempelhulp het beste aansluit op uw situatie.

 • Kan een traplift op een wenteltrap?

  Een traplift voor op een wenteltrap behoort ook tot de mogelijkheden. De rails van de traplift wordt zo gevormd dat hij perfect aansluit op de vorm van de wenteltrap.

 • Is een traplift aftrekbaar?

  In sommige gevallen is een traplift aftrekbaar. Wilt u weten of dit ook voor u geldt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • Wat is een zorgunit?

  Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.

 • Hoe lang duurt het aanpassen van een badkamer

  Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.

 • Wie betaalt de aanpassingen in huis?

  In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.