Scoot2Go - Hof ter Veste

 • Waarom doet Gemeente Middelburg deze test?

  Met een deelscootmobiel wil gemeente Middelburg mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken en scootmobielen duurzamer gebruiken. Met deze test wil gemeente Middelburg ervaring opdoen hoe een deelscootmobiel bevalt. De test loopt tot en met 31 december 2024. Vóór 31 december 2024 wordt er besloten of de testfase afgerond kan worden en of een structurele oplossing nodig is.

 • Wat voor scootmobiel kan ik dan gebruiken?

  De deelscootmobiel die je tijdens de test kunt gebruiken is de Solo 3. Dit is een luxe 3 wiel scootmobiel die ook wel ‘de Rolls-Royce ’ onder de scootmobielen wordt genoemd. Dat komt door het extra hoge comfortniveau van deze scootmobiel dankzij een speciaal veersysteem. Alle deelnemers krijgen een gratis rij instructie.

 • Ik heb een scootmobiel waarvoor ik een eigen Wmo-bijdrage betaal, wat gebeurt daarmee?

  Jouw eigen scootmobiel slaan we tijdelijk voor je op en na afloop van de test krijgt je je eigen scootmobiel weer terug. De afschrijving van je maandelijkse Wmo-bijdrage blijft gedurende uw deelname doorlopen maar stort de gemeente Middelburg aan je terug. Zo voorkomen we dat je na de test een nieuwe automatische incasso moet instellen.

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Nee, deelname en gebruik van de deelscootmobielen is gratis. Als je een scootmobiel via de Wmo hebt slaan we deze tijdelijk voor je op. De afschrijving van je maandelijkse Wmo-bijdrage blijft gedurende je deelname doorlopen maar stort de gemeente Middelburg terug. Zo voorkomen we dat je na de test een nieuwe automatische incasso moet instellen.

   

 • Hoe weet ik dat ik na de test mijn eigen scootmobiel weer terugkrijg?

  Je scootmobiel wordt voorzien van een naamsticker en wordt persoonlijk voor je opgeslagen door de gemeente Middelburg. De scootmobiel houden we dus voor je gereserveerd.

 • Hoe kan ik een deelscootmobiel reserveren?

  Als je de deelscootmobiel wilt gebruiken, kan je bellen naar 088-2358050. Dit is het telefoonnummer van de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland, dagelijks bereikbaar tussen 07:00 – 23:00 uur.

  Je hoeft niet te wachten met reserveren tot de dag van gebruik zelf, je kunt ook alvast reserveringen maken in de toekomst.

 • Hoe neem ik de scootmobiel in gebruik?

  1. Haal de oplaadkabel uit de scootmobiel

   

  2. Scan je Scoot2G- sleutelhanger

   

  3. En je kunt rijden!

 • Ik heb nog nooit op een scootmobiel gereden, is dat een probleem?

  Nee, het is geen enkel probleem als je nog nooit op een scootmobiel gereden hebt. Alle gebruikers krijgen een gratis rij-instructie zodat zij makkelijk uit de voeten kunnen met de scootmobiel.

 • Waar komen de deelscootmobielen te staan?

  Op basis van het aantal aanmeldingen bepalen we de exacte parkeerplek van de deelscootmobiel(en). Deze plek is straks herkenbaar aan Scoot2Go-parkeerbordjes.