Scoot2Go - Gemeente Deventer

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname aan de mobiliteitspool?

  Nee, deelname aan de mobiliteitspool en het gebruik van de scootmobielen en driewielfietsen is helemaal gratis.

 • Ik heb geen ervaring met het rijden..

  Nee, het is geen probleem als je nog nooit op een scootmobiel of driewielfiets gereden hebt. Alle gebruikers krijgen een gratis rij-instructie en een rijvaardigheidstest. Dit is onderdeel van de beoordeling voor toegang tot de mobiliteitspool. Zo kunnen zij makkelijk gebruik maken van de scootmobiel of driewielfiets.  

 • Hoe kan ik een scootmobiel of driewielfiets reserveren?

  Reserveer door te bellen met de poolbeheerder op 0570-679628 (bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09:00 – 16:30 uur). Je kunt reserveren in tijdsblokken van 1 uur, met een maximum van twee dagen (tussen 9.00u – 16:30u). Als je de scootmobiel voor twee aaneengesloten dagen reserveert, ontvang je ook de lader van de scootmobiel en wordt je gevraagd om de scootmobiel overdekt te stallen. 

   

  Indien je moeite hebt om op de locatie van het uitleenpunt te komen, dan kun je dat bij de reservering aangeven. De scootmobiel of driewielfiets wordt dan bij je thuis afgeleverd door medewerkers van Konnected. Je moet dan wel minimaal 24 uur van tevoren reserveren. Als je gebruik maakt van de breng- en haalservice houdt er dan rekening mee dat de scootmobiel of driewielfiets altijd na 10.00 uur ’s ochtends gebracht wordt en voor 16.00 uur opgehaald wordt.

   

  Heb je de scootmobiel of driewielfiets eerder nodig, dan wordt het middel de dag van tevoren al bij je geleverd. Heb je het middel langer nodig, dan wordt het middel de volgende dag pas weer opgehaald. Je reservering is dan voor twee dagen. 

   

  TIP: Je hoeft niet te wachten met reserveren tot de dag van gebruik zelf, je kunt ook alvast reserveringen maken in de toekomst. 

   

  LET OP: Als je gebruik wilt maken van de breng- en haal service dan moet je minimaal 24 uur van tevoren de reservering telefonisch doorgeven.  

 • Wat voor scootmobiel kan ik gebruiken?

  De deelscootmobiel die je kunt lenen is de Pride Luna Victory Z2. Dit is een comfortabele 3 wiel scootmobiel met optimale wendbaarheid en comfort. De Luna Victory Z2 is een robuuste, comfortabele toer-scootmobiel met een uitstekende vering.

 • Hoe leen ik de driewielfiets?

  Reserveer van te voren door te bellen naar de 0570-679628 (bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09:00 – 16:30 uur). De driewielfiets wordt altijd naar jou toegebracht. De sleutel van de fiets wordt bij de aflevering meegegeven. Wanneer de breng- en haalservice de fiets weer ophaalt lever je deze sleutel weer in.

 • Wat voor soort driewielfiets kan ik gebruiken?

  De driewielfiets die je kunt lenen is de Van Raam Maxi. De trendy vormgegeven Maxi driewieler voor volwassenen zorgt voor stabiliteit en creëert daarmee een gevoel van veiligheid tijdens het fietsen. Je kunt eenvoudig opstappen en makkelijk fietsen met deze licht lopende driewielfiets. Heb je geen ervaring met het fietsen op een driewielfiets? Geen probleem, alle gebruikers krijgen een gratis rijvaardigheidstest.

 • Hoe leen ik een scootmobiel?

  Reserveer van te voren door te bellen naar 0570-679628 (bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09:00 – 16:30 uur). Indien je gebruik wilt maken van de haal- en brengservice omdat je zelf niet naar het uitleenpunt kunt komen, dan moet je in ieder geval 24 uur van tevoren reserveren.

   

  Ga naar het uitleenpunt waar de door jou gereserveerde scootmobiel staat en haal de laadkabel los van de scootmobiel die je gereserveerd hebt. Je kunt de scootmobiel die je gereserveerd hebt herkennen door het WZ-nummer van de scootmobiel van jouw reservering te vergelijken met het WZ-nummer op de scootmobiel. Het WZ-nummer van de scootmobiel vind je op de sticker aan de rechterachterzijde van de scootmobiel.

   

  Je ontvangt wanneer je toegang krijgt tot de mobiliteitspool een persoonlijke tag van de poolbeheerder. Je kunt met deze persoonlijke tag de scootmobiel eenvoudig aan- en uitzetten door je tag tegen de daarvoor bestemde plek op de scootmobiel te houden. Deze plek wordt aangegeven met een sticker.  

   

  Klaar? Zet de scootmobiel uit door je tag tegen de daarvoor bestemde plek op de scootmobiel te houden. Deze plek wordt aangegeven met een sticker. Sluit vervolgens de laadkabel aan. 

 • Hoe neem ik een gereserveerde scootmobiel in gebruik?

  Ga naar het uitleenpunt waar de door jou gereserveerde scootmobiel staat. Haal vervolgens de laadkabel los van de scootmobiel die je gereserveerd hebt. Je kunt de scootmobiel die je gereserveerd hebt herkennen door het WZ-nummer van de scootmobiel van jouw reservering te vergelijken met het WZ-nummer op de scootmobiel. Het WZ-nummer van de scootmobiel vind je op de sticker aan de rechterachterzijde van de scootmobiel. 

   

  Je hebt toen je toegang kreeg tot de mobiliteitspool een persoonlijke tag ontvangen van de poolbeheerder samen met de welkomstbrief. Je kunt met deze persoonlijke tag de scootmobiel eenvoudig aan- en uitzetten door je tag  tegen de daarvoor bestemde plek op de scootmobiel te houden. Deze plek wordt aangegeven met een sticker. 

   

  Klaar? Zet de scootmobiel uit door je tag  tegen de daarvoor bestemde plek op de scootmobiel te houden. Deze plek wordt aangegeven met een sticker. Vergeet niet daarna de laadkabel aan te sluiten 

 • Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

  Je kunt jouw klacht via dit formulier insturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.