Scoot2Go - De Meker

 • Waarom doet Gemeente Middelburg deze test?

  Met een deelscootmobiel wil gemeente Middelburg mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken en scootmobielen duurzamer gebruiken. Met deze test wil gemeente Middelburg ervaring opdoen hoe een deelscootmobiel bevalt. De test loopt tot en met 31 december 2024. Vóór 31 december 2024 wordt er besloten of de testfase afgerond kan worden en of een structurele oplossing nodig is.

 • Wat voor scootmobiel kan ik dan gebruiken?

  De deelscootmobiel die je tijdens de test kunt gebruiken is de Solo 3. Dit is een luxe 3 wiel scootmobiel die ook wel ‘de Rolls-Royce ’ onder de scootmobielen wordt genoemd. Dat komt door het extra hoge comfortniveau van deze scootmobiel dankzij een speciaal veersysteem. Alle deelnemers krijgen een gratis rij instructie.

 • Waar staat de deelscootmobiel precies?

  De deelscootmobiel staat in de parkeergarage van Hof van Buren, op dezelfde plek waar ook de andere scootmobielen van bewoners staan. De plek van de scootmobiel is herkenbaar aan het Scoot2Go-parkeerbordje aan de wand.

 • Hoe kan ik een deelscootmobiel reserveren?

  Als je de deelscootmobiel wil gebruiken, kan je deze op twee manieren van tevoren reserveren:

   

  1. Via een app op je mobiele telefoon. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

   

  2. Door te bellen naar 088-2358050. Dit is het telefoonnummer van de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland, dagelijks bereikbaar tussen 07:00 – 23:00 uur.

   

  Voor beide manieren van reserveren hoef je niet te wachten met reserveren tot de dag van gebruik zelf, je kunt ook alvast reserveringen maken in de toekomst.

 • Hoe neem ik de scootmobiel in gebruik?

  1. Haal de oplaadkabel uit de scootmobiel

   

  2. Ontgrendel de scootmobiel met de Scoot2Go app op je mobiele telefoon

   

  3. En je kunt rijden!

 • Ik heb nog nooit op een scootmobiel gereden, is dat een probleem?

  Nee, het is geen enkel probleem als je nog nooit op een scootmobiel gereden hebt. Alle gebruikers krijgen een gratis rij-instructie zodat zij makkelijk uit de voeten kunnen met de scootmobiel.

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Nee, deelname en gebruik van de deelscootmobielen is gratis.

 • Heb je een smartphone nodig om de scootmobiel te gebruiken?

  De scootmobiel die nu in Hof van Buren staat wordt in gebruik genomen via een gratis app die je installeert op je smart phone. Heb je geen smartphone? Meld je bij interesse dan toch aan. De mogelijkheid bestaat dat we de scootmobiel kunnen voorzien van een paslezer. U ontvangt dan een gratis leenpas waarmee u de scootmobiel kunt gebruiken.

 • Hoeveel scootmobielen zijn er beschikbaar?

  Nu staat er 1 deelscootmobiel in de parkeergarage van Hof van Buren. Afhankelijk van het aantal gebruikers en het gebruik kunnen er snel meer worden geplaatst.