Rijschool

 • Krijg ik een ander rijbewijs als ik met een aanpassing ga rijden?

  Je krijgt geen ander rijbewijs. Wel komt er een vermelding van codes op het rijbewijs welke verwijzen naar de aanpassingen in jouw auto. Het CBR traject, inclusief rijlessen en praktijk examen kunnen we voor je verzorgen.

 • Hoeveel kost een gewenningsles of rijopleiding?

  Hier kunnen we helaas geen vast tarief voor opgeven. De prijs van de rij- en gewenningslessen is afhankelijk van de van de aanpassingen waarmee gereden gaat worden. Na een intake kunnen we hier meer duidelijkheid over geven.

  Daarnaast is het vaak mogelijk om een vervoersvoorziening / vergoeding bij het UWV (voor werk en educatie doeleinden) of de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning via de gemeente) aan te vragen. We kunnen je hier uiteraard bij helpen.

 • Kan iedereen deelnemen aan de rijschool van Welzorg Auto op Maat?

  We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een kennismaking en introductiegesprek. Dan bekijken we de mogelijkheden en hoe we jou het best kunnen helpen. Rijlessen volgen is vaker mogelijk dan je zou denken. Een aantal voorbeelden: rijden met MS, achondroplasie, een dwarlaesie, gedeeltelijke verlamming, congenitale aandoeningen. Het is allemaal mogelijk.

 • Heb ik recht op een vergoeding voor de rijschool?

  Het is mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding. Bijvoorbeeld vanuit het UWV of de Wmo (Wet maatschappelijke voorziening vanuit de gemeente). Wij kunnen dit echter niet bepalen. Onze tip: klop altijd bij het UWV of de gemeente aan. Licht daar jouw situatie toe en waarom jij vindt dat je recht hebt op een vergoeding. Welk verschil maakt het voor jou om te kunnen rijden in een auto?

  Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Wij helpen je hier graag bij.

 • Hoe ziet het traject voor en tijdens de rijopleiding eruit?

  1. Kennismaking en introductie
  We maken vrijblijvend kennis met elkaar en bekijken samen de mogelijkheden. Je zit nergens aan vast. Ben je nog steeds enthousiast? Dan gaan we door naar stap 2.

  2. Gezondheidsverklaring CBR
  Je wilt gaan starten! Dan koop je een gezondheidsverklaring. Dit kun je doen via MijnCBR.nl, je gemeente of via het theorie-examencentrum van het CBR. De kosten hiervan zijn €39,30. Vul de gezondheidsverklaring in en laat deze ondertekenen door een arts. De verklaring kun je doorsturen naar het CBR of via ons laten versturen. Na goedkeuring ontvang je van het CBR een oproep voor een testrit. Neem dan contact op met Welzorg Auto op Maat. Dan plannen we een proefles (of meerdere) in om je hier ontspannen op voor te bereiden.

  3. Proefles(sen)
  In onze aangepaste lesauto volg je één of meerdere proeflessen. Je rijdt alvast in een auto met de voor jou nodige aanpassingen. Zo kun je kijken of je de smaak te pakken krijgt én bereid je jezelf op comfortabele wijze voor op de testrit van het CBR.

  4. Testrit
  Na een (aantal) proefles(sen) volgt de testrit. Deze voer je samen met een Deskundige Praktische Rijgeschiktheid (DPR) van het CBR uit. Wij verzorgen de aanvraag, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Tijdens de testrit bekijkt het CBR hoe je met de aanpassingen in de auto omgaat. Ben je geslaagd voor de rit? Dan ontvang je een verklaring van geschiktheid. Hierin staat met welke aanpassingen je gaat rijden. Je bent klaar om te starten met de rijopleiding!

  5. Rijlessen en examens
  Je bent met de rijlessen bij Welzorg Auto op Maat. Wanneer je voldoende rijlessen hebt gehad en het gevoel te pakken hebt, vragen we samen het praktijkexamen aan. De theorie kun je ergens volgens naar keuze. Ben je voor alles geslaagd? Gefeliciteerd! Dan ontvang je van het CBR een verklaring van rijvaardigheid en kun je jouw rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

  6. Een eigen aangepaste auto?
  Sta je te trappelen om in alle vrijheid lekker veel kilometers te maken? Bij Welzorg vindt je ruim 2.000 auto’s. Die al aangepast zijn of volledig op maat te maken zijn. Onze rij-instructeurs en adviseurs helpen je graag in het vinden van de juiste auto.