Auto Private Lease

  • Wat is private lease?

    Met private lease huur je een auto voor een bepaalde periode tegen een vast maandbedrag. Dit bedrag is inclusief alle bijkomende kosten zoals bpm, verzekeringen, onderhoud en reparatie. U hoeft alleen nog zelf brandstof te tanken.

     

  • Kan ik tussentijds mijn looptijd en het aantal kilometers per jaar aanpassen?

    Ja dat kan. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van het maandbedrag. Je kunt altijd zelf een herberekening bij ons opvragen. Neem direct contact met ons op als je denkt dat het afgesproken aantal kilometers per jaar wordt overschreden of juist niet behaald. Zo blijven de maandelijkse kosten in lijn met het verbruik.

  • Kan ik aan het einde van het contract de auto overnemen?

    Ja, dat kan. Bij Welzorg Autolease houden we tijdens de looptijd van je contract doorlopend contact met jou. Op het moment dat het einde van de looptijd van jouw overeenkomst in zicht komt, bespreken we ook de mogelijkheid om het voertuig over te nemen.

  • Wat krijg je voor het maandbedrag?

    In het maandbedrag zijn inbegrepen de kosten voor:
    • Reparatie en onderhoudskosten
    • 24-uurs Pechhulp in heel Nederland
    • Allrisk verzekering
    • Wegenbelasting
    • Afschrijving
    • Afleverkosten
    • Zomerbanden (winterbanden optioneel)
    • Overlijdensrisicodekkingit regel je zelf

    Het enige wat je zelf regelt is de brandstof, bekeuringen, wasbeurten en parkeerkosten.

  • Wordt de auto gecontroleerd op schades aan het einde van het contract?

    Ja, de auto wordt gecontroleerd op schades bij inname. Daarnaast wordt de auto gecontroleerd op de aanwezigheid van papieren, sleutels, documentatie en accessoires. Eventuele schade(s) aan binnen- en buitenkant van de auto, welke je niet hebt gemeld, zullen worden doorberekend.

  • Wordt Private Lease van Welzorg Autolease gemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)?

    Nee, je contract wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel.

  • Wat kan ik verwachten als ik een aanvraag voor Private Lease indien?

    Na ontvangst van je aanvraag neemt één van onze adviseurs contact met je op. Ze nemen de aanvraag met je door en beantwoorden je vragen.

  • Welke documenten moet ik (en mijn eventuele partner) aanleveren om te onderzoeken of ik in aanmerking kom voor Private Leasing van Welzorg Autolease?

    Om te onderzoeken of u in aanmerking kunt komen voor Private Lease hebben we een kopie inkomstenbewijs (maximaal 2 maanden oud), een
    kopie geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant), een recent bankafschrift met de afschrijving van de woonlasten en inzicht in je andere betalingsverplichtingen (bijvoorbeeld alimentatie of studiefinanciering) nodig.

  • Is het mogelijk om tussentijds mijn Private Leasecontract op te zeggen?

    Ja dit is mogelijk, maar dit is niet altijd kosteloos. Boetevrij opzeggen van de overeenkomst bij overlijden, achteruitgang bij een progressieve aandoening of definitief verlies van inkomen is wel kosteloos.

  • Wanneer betaal ik mijn private lease bedrag?

    Normaal gesproken wordt dit bedrag aan het einde van de maand afgeschreven. De eerste en laatste betaling kan afwijken, omdat het contract niet altijd op die datum ingaat.

  • Wordt het voertuig aan het einde van het contract mijn eigendom?

    Nee, het voertuig blijft eigendom van Welzorg Auto op Maat. Aan het einde van het private lease contract wordt echter wel een verlenging voorgesteld. Of, indien mogelijk, een aanbod gedaan voor overname, waardoor het voertuig wel jouw eigendom kan worden.

  • Wat is mijn eigen risico bij private lease en wanneer wordt dit bij schade in rekening gebracht?

    Bij private lease via auto.nl is je eigen risico € 350,- bij cascoschade en € 90,- bij ruitschade.
    Als de schade is veroorzaak door iemand anders dan wordt de reparatie verhaald bij zijn of haar verzekeringsmaatschappij, en hoef jij dus niets te betalen.
    Bij het einde van het contract wordt de auto ingenomen als je daar voor kiest. Eventuele schades groter dan een euromuntstuk of diepe lakkrassen worden dan met het eigen risico in rekening gebracht. Gebruikerssporen zoals lichte krassen en steenslag komen altijd voor, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

  • Wat gebeurt er als ik mijn maandbedrag niet meer kan betalen?

    Bij verlies van inkomen kun je in geval van gedwongen ontslag of arbeidsongeschiktheid kosteloos het contract opzeggen.
    Hierbij moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:
    Je moet de ontstane situatie kunnen aantonen.
    Je moet kunnen aantonen dat je in de nieuwe situatie de leasetermijn niet meer kunt betalen
    Je moet kunnen aantonen dat je tijdig aan alle verplichtingen uit de overeenkomst hebt voldaan
    Je betaalt wel extra kosten als je meer kilometers hebt gereden dan is afgesproken, of als de auto schade heeft.

  • Wat gebeurt er met de private lease overeenkomst als ik kom te overlijden?

    In geval van overlijden kunnen nabestaanden het contract zonder extra kosten opzeggen of overnemen. Als het contract ook op naam van een partner staat, kan deze in de auto blijven rijden. Mocht blijken dat het financieel niet haalbaar is dan kan de auto worden ingeleverd en wordt het contract zonder extra kosten beëindigd. Je betaalt alleen extra kosten bij beëindiging als je meer kilometers gereden hebt dan volgens het contract is afgesproken. Als de auto schade heeft die je nog niet had gemeld, kunnen we het eigen risico doorbelasten.

  • Wanneer kom ik in aanmerking voor private lease?

    Om in aanmerking te komen voor private lease heb je, logisch natuurlijk, voldoende budget nodig. Om te bepalen of er voldoende budget is, zal er een kort gesprek zijn met de leasemaatschappij. Zij zullen ook een BKR-toetsing / kredietcheck uitvoeren om zeker te weten dat het inkomen-uitgaven patroon in balans is. Voor een private lease overeenkomst moet je bij aanvang van de looptijd minimaal 18 jaar en aan het einde van de looptijd maximaal 80 jaar oud zijn. Een rijbewijs is natuurlijk ook vereist indien het om een personenauto of bus gaat. Voor de Canta en Max Mobiel is geen rijbewijs vereist. Voor een brommobiel geldt het AM-rijbewijs (brommer).

  • Wat gebeurt er bij het einde van het contract?

    Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je verder gaat. Er zijn drie opties.
    Je kunt een nieuwe auto uitzoeken en verder gaan met private lease. Dan komen we bij je thuis om de oude auto op te halen en de nieuwe af te leveren. Daarnaast is het mogelijk om de auto van ons over te nemen, voor de marktwaarde op dat moment. Je kunt de auto natuurlijk ook gewoon inleveren aan het einde van de overeenkomst. Dan halen we hem bij je thuis op, wel zo makkelijk.
    We lopen altijd een rondje om de auto om eventuele schades op te nemen. Gebruikerssporen en steenslag vinden wij heel normaal, maak je daar dus geen zorgen over. Grote krassen en deukjes (groter dan een euromuntstuk) die je nog niet gemeld had, worden wel genoteerd en verrekend met het eigen risico.

  • Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd?

    Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je wat meer (of minder) kilometers rijdt dan gepland. Dat is op zich geen probleem, want vaak rijd je de volgende periode wat minder kilometers zodat dit aan het einde weer klopt.
    Mocht je nu echt structureel meer kilometers gaan rijden, kunnen we het contract wat aanpassen. Je gaat nu maandelijks iets meer betalen, maar dan komt er niet aan het einde een groot bedrag wat je in een keer moet betalen. Je meer- kilometer betaal je immers een vast bedrag per kilometer voor.

  • Waar wordt naar gekeken bij de kredietcheck?

    Een kredietcheck, ook wel BKR-check, is een toetsing van de inkomsten en de uitgaven. Bij de kredietcheck wordt er een draagkrachtnorm gehanteerd. Dit betekent dat je inkomen en uitgaven in balans moeten zijn en dat je voldoende geld overhoudt voor levensonderhoud wanneer je alle vasten lasten hebt betaald. Er is dus geen vast minimaal inkomen vereist, omdat ook de lasten worden meegerekend. De kredietcheck vindt plaats conform de private lease kredietcheck procedure.