Autoaanpassingen

 • Krijg ik iets vergoed als ik een Zonnebloemauto huur?

  Nee, u krijgt voor het huren van een Zonnebloemauto niets vergoed. Maar we hebben regelmatig acties. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en u ontvangt onze acties per mail.

   

 • Wat is private lease?

  Met private lease huur je een auto voor een bepaalde periode tegen een vast maandbedrag. Dit bedrag is inclusief alle bijkomende kosten zoals bpm, verzekeringen, onderhoud en reparatie. U hoeft alleen nog zelf brandstof te tanken.

   

 • Waar vind ik informatie over autoaanpassingen?

  Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Kom ik in aanmerking voor een vergoeding of kan ik deze aanvragen?

  Gemeenten bieden in bepaalde situaties een vergoeding voor de aanschaf of lease van een auto, aanpassing of 45 km auto. Dit wordt door de gemeente aangeboden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Of in het geval de auto, aanpassing of 45 km auto voor werk of studie betreft, vanuit het UWV. Soms is het ook mogelijk om een verogeidng te krijgen vanuit de de Wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Ook dit verschilt per gemeente.

  Helaas kan Welzorg hierin geen toezeggingen doen. We adviseren je contact op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente waarin je woonachtig bent of het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor je verzorgen.

 • Krijg ik een ander rijbewijs als ik met een aanpassing ga rijden?

  Je krijgt geen ander rijbewijs. Wel komt er een vermelding van codes op het rijbewijs welke verwijzen naar de aanpassingen in jouw auto. Het CBR traject, inclusief rijlessen en praktijk examen kunnen we voor je verzorgen.

 • Welke voordelen heeft het om als gehandicapte te gaan rijden met een bestelauto?

  Hiervoor is het belangrijk dat u kunt aantonen dat u een gehandicapte met een niet opvouwbaar hulpmiddel gaat vervoeren. Doet u dit namelijk in een bestelauto dan kunt u in aanmerking komen voor een verlaagd tarief motorrijtuigenbelasting en een vrijstelling BPM (Belasting Personen en Motorrijtuigen). We adviseren u contact op te nemen met de belastingdienst. Als we een bestelauto voor u mogen aanpassen, zullen we ook het traject voor u verzorgen.

 • Is er vervangend vervoer beschikbaar als ik mijn auto voor onderhoud of reparatie breng?

  We hebben helaas geen vervangend vervoer beschikbaar. Wel kunnen we tegen een vergoeding uw auto ophalen en weer terugbrengen en hebben wij op de locaties wachtruimtes ingericht waar u eventueel ook kunt werken.

 • Kan ik als ik wil wachten tijdens het onderhoud of reparatie gebruik maken van WIFI?

  Op de locaties Geleen, Amsterdam en ’s Hertogenbosch kunt u gratis gebruik maken van WIFI.

 • Ik ben zelf niet in de gelegenheid met de auto naar jullie toe te komen. Kan de auto gehaald en gebracht worden?

  Uiteraard kunnen we dat voor u verzorgen. De vergoeding hiervoor is afhankelijk van uw woonplaats. Als u een werkplaatsafspraak maakt kunt u hier een specifieke opgave van krijgen.

 • Ik heb pech met mijn auto buiten kantooruren. Wie kan ik dan bellen voor hulp?

  Ook als je pech krijgt met je voertuig buiten onze kantooruren, kun je contact opnemen met onze algemene pechhulp service via 073-750 57 49. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Houd tijdens het bellen je voertuiggegevens bij de hand en geef aan dat het een leaseauto van Welzorg Auto op Maat is, zodat de medewerker in de centrale direct de juiste gegevens bij de hand heeft.

 • Is er een plek waar ik kan werken als ik wil wachten tijdens het onderhoud of reparatie aan mijn auto?

  Op alle vestigingen is er een wachtruimte ingericht waar u ook rustig kunt werken en gratis koffie en thee beschikbaar is. Op de vestigingen Geleen, Amsterdam en ’s Hertogenbosch is ook WIFI beschikbaar.

 • Wat is het verschil tussen een kofferbaklift en rolstoellift?

  Een kofferbaklift wordt in de kofferbak gemonteerd waarbij uw rolstoel of scootmobiel in de auto gehesen wordt. Met een rolstoellift wordt u in de auto getild terwijl u in uw rolstoel of scootmobiel zit.

 • Wat zijn de kosten van een kofferbaklift?

  De kofferbakliften zijn verkrijgbaar vanaf €1575,– Incl. BTW en montage. Voor de specificaties kunt u contact opnemen met Welzorg auto op Maat.

 • Wat zijn de kosten van een rolstoellift?

  De rolstoelliften zijn verkrijgbaar vanaf €3.885,– Incl. BTW en montage. Voor de specificaties kunt u contact opnemen met Welzorg auto op Maat.

 • Moet een rolstoellift gekeurd worden?

  Ja, het is volgens de Arbowet verplicht om minimaal één keer per jaar uw rolstoellift te keuren. Met een door LPK goedgekeurde rolstoellift bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare rolstoellift in uw auto.