Welzorg Vlissingen

Welzorg Vlissingen: waar mobiliteit voorop staat

Wij vinden het belangrijk dat jij jouw vrijheid vergroot én goed mee kan doen in de maatschappij. Hiervoor is vrijheid in mobiliteit essentieel. Dit geldt zowel voor een situatie waar je langdurige ondersteuning nodig hebt als voor een situatie die vraagt om permanente ondersteuning. In beide gevallen helpen wij je graag. We hebben een groot scala aan hulpmiddelen en aanpassingen aan woning of auto.

Jouw mobiliteitspartner in Vlissingen

In gemeente Vlissingen verkennen wij voor jou alle mogelijkheden van mobiliteit, het maakt niet uit of je langdurige of permanente ondersteuning nodig hebt. Wij helpen je graag met hulpmiddelen binnenshuis, maar ook buitenshuis. Van lopen tot fietsen tot autorijden tot wonen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorge ndat jij gemakkelijker kunt bewegen én zelfstandig kunt zijn. Welzorg is al meer dan 25 jaar dé mobiliteitspartner voor jong en oud met een lichamelijke beperking.

Onze specialisten staan 24/7 voor je klaar en zijn gedreven om jou te helpen met hun kennis van de laatste innovaties en klantwensen. Kwaliteit én een oplossing op maat staan daarbij hoog in het vaandel. Ruim 13.000 cliënten beoordelen ons niet voor niets met een 8,7.

Je krijgt bij Welzorg ook inzicht in je gegevens en hulpmiddelen met ons uniek online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Kom je er even niet uit of heb je een specifieke vraag? Geen probleem. Onze klantenservice helpt je graag op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Soorten vergoedingen

Wmo-vergoedingen & UWV

Als je een hulpmiddel nodig hebt wil je in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit kan je doen via de gemeente Vlissingen middels de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd kom je in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’, dan kun je kiezen uit twee vormen:

Voorziening in natura
Bij deze vorm ontvang je een hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Via het CAK vraagt je gemeente hier een eigen bijdrage voor van maximaal €19 per maand. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Naast de voorziening in natura kan je ook de keuze maken voor een pgb. Als je hier voor kiest krijg je een budget van de gemeente waarmee je een deel van het hulpmiddel financiert. Het overige bedrag dien je zelf bij te leggen. Omdat je zelf het hulpmiddel aanschaft ben je ook eigenaar. Met een pgb kan je terecht bij onze Welzorg Shop. Hier begeleiden en helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Ook zonder vergoeding kan je hier een hulpmiddel aanschaffen.

UWV
Als je een hulpmiddel en/of aanpassing nodig hebt voor je studie of werk kan je contact opnemen met het UWV.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg levert en realiseert, door jarenlange ervaring, mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen in ruim 150 gemeenten in Nederland als leverancier. Dit doen wij ook in gemeente Vlissingen.

Wil jij weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van onze dienstverlening en service? Dan biedt de gemeentekaart op de website van Welzorg uitkomst.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Vlissingen

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.