Welzorg Woning op Maat Leiden

Welzorg Woning op Maat Leiden

Wil je langer (zelfstandig) thuis blijven wonen? Wij helpen iedereen met een functie- of mobiliteitsbeperking in Leiden met uiteelopende woningaanpassingen. Of het nou gaat om kinderen, volwassenen of senioren. Wij ondersteunen woningcorporaties en gemeenten in het proces van woningaanpassingen, denk aan een aanpassing van jouw woon-, bad- of slaapkamer.

Woningaanpassingen in Leiden

Ben jij op zoek naar woningaanpassingen die aansluiten op jouw hulpvraag en woonsituatie? Welzorg realiseert dit. Wij denken met je mee zodat jij langer in jouw vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Denk aan een aanpassing aan het toilet, de bad- of woonkamer. Wij bieden jou de volledige service: van advies tot installatie en onderhoud voor elke woningaanpassing.

Woning op Maat levert en verzorgt in Leiden kleine woningaanpassingen, zoals drempelhulpen, aangepaste keukens en plafondliften. Dit doen we al meer dan 15 jaar.

Als je bij ons binnenkomt inventariseren we de wensen en mogelijkheden altijd in een persoonlijk gesprek. Je krijgt in dit gesprek een onafhankelijk advies. Je bespreekt de mogelijkheden die passend zijn in jouw situatie samen met onze adviseur. In het gehele proces heb je één vast aanspreekpunt.

Heb je vragen over vergoedingen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Deze beantwoorden we graag.

Woningaanpassing aanvragen

Keukentafelgesprek woningaanpassing

Neem contact op met jouw gemeente, zorginstelling of woningcorporatie. Er volgt vaak een 'keukentafelgesprek' waarin jouw situatie in kaart wordt gebracht.

woningvoorziening Wmo

Ontvang je de woningaanpassing (deels) vanuit de Wmo? De gemeente koppelt je aan een gecontracteerde leverancier. Bekijk of dat Welzorg kan zijn.

Geschikte woningaanpassing leverancier

De leverancier in jouw gemeente bespreekt welke woningaanpassing je optimaal vooruit helpt en het meest geschikt is bij jouw hulpvraag.

Leveren en monteren woningaanpassing

De monteurs van Welzorg leveren, monteren de woningaanpassing en geven duidelijke instructies over het gebruik, de service en het onderhoud.

Vergoedingen en mogelijkheden

Als je een woningaanpassing nodig hebt kan deze vergoed worden vanuit de gemeente. Dit gebeurt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je kan hier een beroep op doen door contact op te nemen met de gemeente, zorginstelling of woningcorporatie.

Als je een pgb (persoonsgebonden budget) ontvangt kan je voor kleine woningaanpassingen terecht in onze Welzorg Shop. Hier kan verschillende producten zoals een toiletbeugel of een douchezitje bestellen. Daarnaast kan je met een pgb ook Woning op Maat opdracht geven voor het realiseren van verschillende woningaanpassingen.

Wat bieden wij in de gemeente Leiden?

badkameraanpassingen

Badkamer en toilet

Een badkamer- en toiletaanpassing regelen wij in enkele dagen. Bij een douche of toilet, maar ook bij een volledige badkamer. Hierdoor kun je comfortabel thuis blijven wonen.

Aangepaste keuken

Keukenaanpassingen

Met een hoog-laag keuken of volledig aangepaste keuken op maat helpen wij iedereen met een lichamelijke beperking om weer zelfstandig én comfortabel te koken.

Slaapkameraanpassingen

Slaapkameraanpassingen

Een veilige slaapkamer is belangrijk wanneer je een beperking hebt, ouder wordt of ziek bent. Welzorg helpt met hulpmiddelen tot aan volledig aangepaste slaapkamers.

Plafondliften en tilliften

Plafond- en tilliften

Met een plafond- of tillift kun je tillen en verplaatsen zonder fysieke overbelasting. Met veel uitvoeringen kun je begeleid worden door familie of een verzorger.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Het team van Welzorg Woning op Maat

Edwin – Planner

”Al 20 jaar in dienst om mensen met een fysieke beperking te helpen.”

Nieuws en tips

Gemeente Nieuws

Rotterdamse Maria en Rob stappen over op slimme scootmobiel

Rob (68): “Het geeft een extra gevoel van zekerheid als je weet dat Welzorg meekijkt.” Zelfstandig boodschappen doen of een rondje Kralingse Bos; voor de …
Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …

Veelgestelde vragen

  • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.

  • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

  • Nee, dat kan helaas niet. Misschien is voor u een blijverslening iets. Deze is voor ouderen die met aanpassingen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. In sommige gevallen is het mogelijk een traplift te huren, een vast bedrag per maand in plaats van de aanschaf van de traplift.

  • Nee, dat kan helaas niet. Misschien is voor u een blijverslening iets. Deze is voor ouderen die met aanpassingen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.