Rotterdamse Maria en Rob stappen over op slimme scootmobiel

Rob (68): “Het geeft een extra gevoel van zekerheid als je weet dat Welzorg meekijkt.”

Zelfstandig boodschappen doen of een rondje Kralingse Bos; voor de Rotterdamse Rob Noijons (68) en Maria Rijneveld-Westerbaan (63) betekent hun scootmobiel vrijheid. Beiden gaan graag met de tijd mee. Dankzij de hoogwaardige IoT (Internet of Things) technologie waarmee hun scootmobiel sinds kort is uitgerust, gaan ze vanaf nu met een geruster gevoel de deur uit. Deze technologie maakt mogelijk dat verschillende apparaten via internet met elkaar communiceren. Zo ontstaat een nieuwe generatie van ‘slimme scootmobielen’, waarbij prestaties op afstand kunnen worden uitgelezen. Veel storingen of mankementen kunnen op voorhand worden voorkomen.

“Het is een fijn idee dat, mocht er iets aan de hand zijn, ze op afstand meteen kunnen zien wat het probleem is en dit zo sneller kunnen oplossen.”

De 68-jarige Rob woont al 46 jaar samen met zijn vrouw in Zevenkamp in Rotterdam. In hun dagelijks leven speelt de scootmobiel van Rob een grote rol. “De scootmobiel heeft me zoveel vrijheid teruggegeven. Hij brengt me waar ik heen wil. Ik ben niet afhankelijk van anderen als ik ergens naartoe wil en ik ga er mee naar de supermarkt voor mijn boodschappen. Zodra het weer kan, ga ik ermee naar een terras, lekker ergens een kopje koffie drinken in de zon. Mijn dochter woont in een wijk verderop, daar ga ik ook graag heen met mijn scootmobiel. Ik zou echt niet zonder kunnen.” Zelf heeft Rob gelukkig nog nooit hinder ondervonden met zijn scootmobiel, maar hij ziet zeker voordelen van de ‘slimme’ variant. Dat mankementen vroegtijdig gespot en daardoor voorkomen kunnen worden is een fijn idee voor hem. Rob stapt dan ook vol vertrouwen over op de nieuwe generatie scootmobiel. Hij heeft wel zin in een avontuur met een voor hem geheel nieuw fenomeen: IoT. “Ik vind het belangrijk dat Welzorg zo snel mogelijk inzicht krijgt in eventuele problemen als er iets mis is met mijn scootmobiel, zodat ze van tevoren kunnen ingrijpen of beter kunnen helpen als er iets aan de hand is. Dat zij dat van een afstand allemaal kunnen zien, vind ik erg knap.”

Laadstress verleden tijd

In de slimme scootmobiel is een speciaal kastje gebouwd, het TiM-kastje, dat doorlopend de prestaties van de scootmobiel toetst en deze gegevens direct kan delen met de monteur. Zo kunnen technische prestaties al op afstand worden uitgelezen en worden problemen, zoals stilstand door storing, voorkomen of sneller en op maat opgelost. “Het geeft een extra gevoel van zekerheid nu ik weet dat Welzorg in de gaten houdt hoe mijn scootmobiel presteert, bijvoorbeeld als een scootmobiel niet goed is opgeladen”, aldus Rob.

Samen cruisen rond de Rottemeren

Ook de Rotterdamse Maria (63), die door diverse klachten aan rug, polsen en knieën al twaalf jaar gebruik maakt van een scootmobiel, gaat nu met een extra veilig gevoel op pad. Ze geniet erg van de uitstapjes die zij en haar vrouw, die ook een scootmobiel heeft, samen maken. “De afgelopen tijd lagen mijn vrouw en ik een beetje in de lappenmand en konden we minder ondernemen. Sowieso kon door de coronacrisis een stuk minder. Maar zodra het weer kon, gingen we lekker cruisen rond de Rottemeren of door het Kralingse Bos.” Toen ze gebeld werd met de vraag of ze wilde overstappen naar de slimme scootmobiel hoefde ze niet lang na te denken. “Ik werd opgebeld of ik bij de eerste duizend slimme scootmobielrijders wilde horen. Ik dacht: waarom niet?” Dat ze nog niets wist van de hoogwaardige technologie waar de scootmobiel gebruik van maakt, deerde haar niet. “Als mijn leven met een scootmobiel, en dat van anderen, hierdoor kan verbeteren, doe ik graag mee. Het is een fijn idee dat, mocht er iets gebeuren, ze meteen kunnen zien wat er aan de hand is.”

Lees meer over de slimme scootmobiel

Introductie slimme scootmobiel

Welzorg is in december 2020 gestart met de introductie van de slimme scootmobiel in vier gemeenten: Leeuwarden, Haarlemmermeer, Amsterdam en Rotterdam en is vanaf mei 2021 gestart met het landelijk uitrollen van de slimme scootmobiel.

Krijgt u binnenkort een scootmobiel van ons? Met bijna alle gemeenten in Nederland waar we mee samenwerken, leveren we de slimme scootmobiel. De kans is dus groot wanneer u een scootmobiel krijgt, deze als slim is.

Lees meer over: ,