Welzorg Alphen aan den Rijn

Welzorg Alphen aan den Rijn: vrijheid door mobiliteit

Bewegen geeft je vrijheid. En daarbij speelt mobiliteit een belangrijke rol. Vooral wanneer jouw situatie om langdurige of permanente ondersteuning vraagt. Door een fysieke beperking of door het ouder worden. Welzorg helpt je erbij om jouw vrijheid en zelfstandigheid te vergroten. Zodat jij goed mee kan doen in de maatschappij. Dat doen wij met hulpmiddelen, woningaanpassingen en autoaanpassingen.

Jouw partner in mobiliteit in Alphen aan den Rijn

Wanneer je ondersteuning in jouw mobiliteit nodig hebt, verkent Welzorg Alphen aan den Rijn voor jou alle mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij een fysieke beperking, bij de ondersteuning van jouw kind of juist bij het ouder worden. Alles zodat jij je gemakkelijker kunt bewegen én zoveel mogelijk zelfstandig kunt zijn. Dit doen wij al meer dan 25 jaar.

Ons team staat altijd voor je klaar. 24/7. Specialisten die opgeleid zijn met de nieuwste innovaties en jouw wens als geen ander weten door te vertalen. Niet voor niets beoordelen ruim 13.000 cliënten ons met een 8,7.

Kies je voor Welzorg? Dan krijg je toegang tot het unieke klantenportaal ‘Mijn Welzorg’. In dit digitale portaal heb je inzicht in jouw hulpmiddelen en kan je desgewenst een afspraak inplannen. Kom je er even niet uit of heb je een specifieke vraag? Onze klantenservice helpt je graag op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Vergoedingen Wmo en UWV

Vergoedingen vanuit de gemeente

Wil je aanspraak maken op een Wmo-vergoeding (Wet maatschappelijke ondersteuning) om jouw hulpmiddel te financieren? Dien dan een verzoek in bij het Wmo-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Kom je na goedkeuring in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’? Je kunt kiezen uit twee smaken:

Voorziening in natura
Een duur woord wat staat voor ‘bruikleen’. Je leent het hulpmiddel van jouw gemeente. Hier kunnen zij een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor vragen. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Je hebt ook de optie om van het pgb te gaan. Dit is een persoonlijk toegewezen budget om zelf een hulpmiddel aan te schaffen. Je bent vaak vrij wat je koopt én bij wie je dit doet. Dit kan bijvoorbeeld via Welzorg Shop. Ook in dat geval begeleiden we je graag bij het maken van de juiste keuze. Ook mogelijk zonder vergoeding.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen. In ruim 150 gemeenten in Nederland zijn wij leverancier. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van de dienstverlening en service van Welzorg? Gebruik dan onze gemeentekaart.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Alphen aan den Rijn

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.