Toiletverhoger

Door een beperking in verband met ziekte, handicap of ouderdom kan het zijn dat u moeite hebt met het gaan zitten op of opstaan van het toilet. Met een toiletverhoger kunt u zelfstandig gebruik blijven maken van uw toilet. Door het verhogen van het toilet wordt het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger. Een toiletverhoger is een losse toiletzitting die op ieder normaal toilet geplaatst kan worden en gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen is. De verhoger wordt boven op uw bestaande toiletpot geplaatst.

Toiletverhoger met of zonder armsteunen

Een toiletverhoger verhoogt de zithoogte van een toilet meestal tussen de 6 en 10cm, afhankelijk van wat nodig is. Er zijn toiletverhogers met armsteunen en zonder armsteunen. Als u iets meer steun nodig heeft om veilig van het toilet gebruik te kunnen maken, dan kiest u voor een toiletverhoger met armsteunen. Dit is extra prettig voor als u ook uw armen nodig heeft om op te staan, of gewoon op zoek bent naar wat meer steun.
U kunt ook kiezen voor armsteunen die opklapbaar zijn. Als de armsteun opklapbaar is dan ontstaat er meer ruimte als er hulp nodig is bij de toiletgang.