toiletverhoger met armleuningen advies

Toiletverhoger met armleuningen: voor steun en zekerheid

Neem contact op of ontdek de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Toiletverhoger met armleuningen

Dagelijks brengen we meerdere keren een bezoek aan het toilet. Maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Door bijvoorbeeld een beperking, ziekte, handicap of ouderdom kan er de nodige moeite bij komen kijken en gaat het toiletbezoek helaas niet meer vanzelf. Gelukkig is hier een oplossing voor. Met een toiletverhoger voorzien van handige armleuningen kun je zelfstandig en op een veilige manier gebruik blijven maken van het toilet. Het toilet verhogen zorgt ervoor dat het zitten en opstaan weer zelfstandig en op comfortabele wijze gedaan kan worden.

Waarom een toiletverhoger met armleuningen?

Een toiletverhoger is een losse toiletzitting die op ieder normaal toilet geplaatst kan worden. Het verhogen is een eenvoudige ingreep, omdat de verhoger op de bestaande toiletpot te bevestigen is. Daarnaast heeft een toiletverhoger met armleuningen nog meer voordelen:

Toilet met sta op hulp

Makkelijk zitten en opstaan

Een toiletverhoger met armleuningen biedt comfort en extra ondersteuning. Hierdoor kun je gemakkelijker zitten en opstaan. Daarnaast wordt door onze specialisten gekeken in hoeverre de zithoogte van het toilet verhoogt moet worden. Meestal ligt dit tussen de 6 en 10 cm.

Toiletaanpassingen voor mensen met een scootmobiel

Stabiel en veilig

De verhoger wordt over de bestaande toiletbril geplaatst. Dit is geheel veilig en stabiel. Zo kun je zorgeloos gebruik maken van de toiletverhoger met armleuningen. De armleuningen zorgen ervoor dat je wat extra ondersteund kan worden bij het opstaan en zitten.

toiletbeugels inklapbaar

Hoge belastbaarheid

Een toiletverhoger met armleuningen kan een belast worden tot 225 kg. Hierdoor kun je volop steunen op de armleuningen en hoef je je geen zorgen te maken dat je valt of dat de armleuningen je niet houden.

Verhoogd toiletpot soorten

Eenvoudig monteren

Een toiletverhoger is eenvoudig te monteren op je bestaande toilet. De verhoger kun je vastzetten door middel van draaiknoppen. Het is uiteraard ook mogelijk om de montage over te laten aan de specialisten van Welzorg Woning op Maat.

Wmo toilet

Wmo-vergoeding

Soms heb je recht op een vergoeding bij het aanschaffen van een hulpmiddel zoals een toiletverhoger met armleuningen. Deze vergoeding verloopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding kun je het beste navragen bij je gemeente. Wij kunnen en mogen dit helaas niet voor je bepalen.

 

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Deskundig advies

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het aanpassen en monteren van toiletverhogers en andere hulpmiddelen voor in en rondom het huis. Daarnaast verlenen we ook nazorg en service. Ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Vraag vrijblijvend een persoonlijk gesprek aan met één van onze specialisten.

Advies toiletaanpassing
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

  • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

  • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.

  • Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.

  • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.