Thuis wonen na het ziekenhuis

Weer thuis uit het ziekenhuis

Met Welzorg Woning op Maat kun je thuis revalideren. Ontdek de mogelijkheden van onze woningaanpassingen.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Revalidatie na ziekenhuisopname

In het leven staan we soms voor uitdagingen die onze fysieke gezondheid en mobiliteit kunnen beïnvloeden. Een ziekenhuisopname is zo’n uitdagend moment, net als de overgang naar huis na je verblijf. Tijdens je herstel is het cruciaal om toegang te krijgen tot de juiste revalidatiehulpmiddelen om je leven weer op te bouwen en je mobiliteit te herstellen.

Welzorg is er om je te voorzien van de woningaanpassingen en revalidatiehulpmiddelen die je nodig hebt bij thuiskomst uit het ziekenhuis. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn we experts in revalidatiehulpmiddelen voor mensen die hun mobiliteit willen herwinnen.

Aangepaste badkamer of toilet aanpassingen

Bij Welzorg Woning op Maat begrijpen we de uitdagingen bij thuiskomst na het ziekenhuis en bieden we diverse hulpmiddelen en aanpassingen om jouw badkamer- en toilet veiliger en comfortabeler te maken. Hier zijn enkele van de mogelijkheden:

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Wandbeugels bieden een stevige grip om het opstaan en zitten op het toilet makkelijker en veiliger te maken.

Toiletbeugel vast

Toiletbeugels

Direct aan het toilet of aan de muur achter het toilet bevestigd, helpen toiletbeugels bij het eenvoudiger zitten en opstaan.

verhoogde toiletpot met steunpoten

Verhoogd toilet

Een verhoogd toilet vermindert de buiging tijdens gebruik, wat zorgt voor meer beenkracht bij het zitten en opstaan. Daarmee verbetert het comfort en de veiligheid.

Verhoogd toiletpot soorten

Toiletverhoger

Een toiletverhoger verhoogt het zitvlak van het toilet of de toiletbril, waardoor je minder diep hoeft te buigen en het gebruik veiliger wordt.

Slaapkamer hulpmiddelen na ziekenhuis

Slaapkamer hulpmiddelen

Voor de slaapkamer bieden we een scala aan hulpmiddelen om je herstelperiode zo aangenaam mogelijk te maken. Onder andere:

 • Bedheffer: dit is een handig hulpmiddel om comfortabeler uit bed te komen. Het biedt ondersteuning bij het opstaan, waardoor je je dag met meer gemak kunt beginnen.
 • Bedpapegaai: dit is een speciaal hulpmiddel dat extra ondersteuning biedt bij het in en uit bed stappen. Het is een handvat dat aan het bed is bevestigd en helpt bij het verplaatsen en het behouden van evenwicht bij het uit bed komen.

Een veilige en comfortabele slaapkamer is essentieel voor een goed herstel wanneer je weer terug bent uit het ziekenhuis. Daarom bieden we ook diverse bedhulpmiddelen voor in de slaapkamer. Van pakpaal tot wandbeugels, van intercom tot en afstandsbedieningen en meer.

Aangepaste trap mogelijkheden

Ook bieden verschillende oplossingen om trappen toegankelijker te maken en de mobiliteit te vergroten. Hier zijn enkele van onze trap gerelateerde mogelijkheden:

Traplift plaatsen door specialisten

Trap aanpassen

Onze diensten omvatten het aanpassen van trappen in je woning om ze beter toegankelijk te maken voor mensen met mobiliteitsproblemen. We bieden oplossingen op maat voor jouw specifieke behoeften.

Handicare traplift

Traplift plaatsen

Een traplift is een uitstekende manier om veilig en comfortabel trappen te blijven gebruiken. Bij Welzorg kun je een traplift kopen of huren die perfect passen bij de architectuur van je huis en aan jouw eisen voldoen.

Uitleg traplift

Trapspilbeugels

Voor ondersteuning en veiligheid bij het gebruik van spiltrappen bieden wij trapspilbeugels. Deze beugels helpen bij het op- en afgaan van spiltrappen, waardoor de mobiliteit wordt verbeterd en het risico op ongevallen verminderd.

Drempelhulpen

Drempels vormen een probleem wanneer je terugkomt uit het ziekenhuis met bijvoorbeeld een rolstoel. Wij bieden drempelhulpen om jezelf soepel en veilig te verplaatsen in huis:

 • Drempeloploop: vereenvoudigt het passeren van drempels. Met een dremeloploop hoef je minder moeite te doen om de overgang te maken.
 • Drempelverhoger: verhoogt de drempel en maakt de overgang makkelijker. Een drempelverhoger vereist minder inspanning en vergroot je mobiliteit.
 • Drempelvervanger: vervangt de traditionele drempel door een schuine helling. Hierdoor kun je zonder problemen van het ene naar het andere niveau bewegen.
 • Schegplaat: een praktische oplossing voor drempels. Een schegplaat vergemakkelijkt het passeren van drempels en verbetert je mobiliteit.
drempelhulpen voor rolstoelen en rollators
Adviesgesprek over aanpassingen en vergoedingen

Wmo of Wlz vergoeding?

Veel van de hulpmiddelen of aanpassingen die Welzorg aanbiedt, kunnen vergoed en aangevraagd worden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze regelingen zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de benodigde ondersteuning en hulpmiddelen om zelfstandig thuis te blijven wonen. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen begrijpen hoe je deze regeling kunt gebruiken en aanvragen bij de gemeente of CIZ om de juiste aanpassingen en hulpmiddelen voor jouw specifieke situatie te verkrijgen, zodat je met vertrouwen kunt terugkeren naar je eigen huis.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Uitgebreid mobiliteitsaanbod

Ook voor andere mobiliteitsproducten ben je bij Welzorg aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, autoaanpassingen of handbikes. Ook met hulp bij het besturen van deze aangepaste voertuigen kun je bij ons terecht! Zo wordt jouw bewegingsvrijheid niet ingeperkt tijdens je herstel.

 • Grootste aanbod van Nederland in aan te passen en aangepaste auto’s
 • Gratis passing en proefrit van elk mobiliteitshulpmiddel
aangepaste auto