wc zonder afvoer

Wc zonder afvoer

Een wc zonder afvoer kun je in vrijwel iedere ruimte van je woning plaatsen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Merkonafhankelijke oplossing

Plaats een wc zonder afvoer waar je maar wilt

Met een wc zonder afvoer kun je gemakkelijk een wc creëren op elke gewenste locatie in huis. Dit is handig voor mensen die de wc te ver van hun slaapkamer of woonkamer vinden of die moeite hebben met zitten en opstaan. Door de afwezigheid van een afvoer is de plaatsing van deze wc’s zeer flexibel.

Welzorg Woning op Maat helpt je graag bij het installeren van een wc zonder afvoer op maat van jouw specifieke behoeften. Met 20 jaar ervaring in het aanpassen van woningen, kun je vertrouwen op onze deskundigheid en professionele service. Het gaat hier altijd over 100% maatwerk naar jouw speciale noden.

Voordelen van een wc zonder afvoer

Een wc zonder afvoer biedt de volgende voordelen:

Flexibiliteit in plaatsing

Je kunt de wc overal in huis plaatsen, zonder afhankelijk te zijn van de afstand tot de dichtstbijzijnde afvoer.

Gemakkelijke toegang

Als de wc te ver weg is of als zitten en opstaan moeilijk gaat, kan een wc zonder afvoer een oplossing bieden.

Comfortabel

Een wc zonder afvoer kan voorzien worden van hulpmiddelen, zoals handgrepen en verhogingen, om het gebruik ervan te vergemakkelijken.

Maatwerk

Professionele installatie op jouw specifieke behoeften. Zo heb je altijd een comfortabel en veilig toilet,

werking wc zonder afvoer

Hoe een wc zonder afvoer werkt: het droogtoilet

Een wc zonder afvoer, ook wel een droogtoilet genoemd, functioneert zonder het gebruik van water. De fecaliën en urine worden opgevangen in een onderliggend compartiment. Optioneel kun je biologisch afbreekbare zakjes gebruiken om de ontlasting in te verzamelen, wat het weggooien ervan gemakkelijker maakt. Deze wc’s zonder afvoer bieden een flexibele en comfortabele oplossing voor toiletbezoek op elke gewenste locatie in huis.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Flexibele en comfortabele toiletoplossing

Met een wc zonder afvoer kun je een wc creëren in elke gewenste ruimte in huis. Dit maakt deze wc’s geschikt voor tijdelijk en langdurig gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld een wc zonder afvoer plaatsen na een operatie, wanneer het moeilijk is om de trap op te lopen. Of je kunt een wc zonder afvoer installeren in een ruimte die gemakkelijk te bereiken is. Zo kom je altijd op tijd voor een toiletbezoek. Deze wc’s zonder afvoer zijn ook geschikt voor gebruik in zorgunits.

wc zonder afvoer closomat
Wc op maat zonder afvoer

Wc zonder afvoer: een maatwerk oplossing

Bij Welzorg kun je altijd rekenen op 100% maatwerk voor je aangepaste wc. Ongeacht of je kiest voor een wc zonder afvoer, een Sanibroyeur of een spoeltoilet, zorgen we ervoor dat de wc perfect aansluit op jouw behoeften. Onze oplossingen zijn geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers, maar ook voor mensen die tijdelijk minder mobiel zijn. Bovendien zorgen we ervoor dat iedereen gebruik kan blijven maken van de wc, bijvoorbeeld door het te verhogen als dat nodig is. Laat je adviseren door onze de specialisten en ontdek welke toilet oplossing het beste bij jou past.

Wmo-vergoeding

Je kunt in sommige gevallen recht hebben op een vergoeding voor een wc zonder afvoer via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van de zorg die je ontvangt. Vraag dit na bij je eigen gemeente. Welzorg Woning op Maat kan hier helaas geen uitspraken over doen.

Wmo gesprek toilet
Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat