Wandsteun toilet en badkamer

Ondersteuning met wandsteunen

Ontdek de mogelijkheden van een wandsteun voor in de badkamer of op het toilet in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen omtrent wandsteunen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Wandsteun in de badkamer of toilet

Soms kun je in de badkamer of op het toilet wel wat extra ondersteuning gebruiken. Het bewaren van je evenwicht is niet altijd makkelijk, maar gelukkig kan een wandsteun uitkomst bieden. Met één of meerdere wandsteunen kun je weer veilig onder de douche of op en van het toilet komen. De wandsteun is een veilige oplossing en helpt voorkomen dat je valt.

Voordelen van wandsteunen

wandbeugels keuken

Natuurlijke bewegingen

Een wandsteun bestaat voornamelijk uit één geheel. Hierdoor wordt het mogelijk om ondersteuning te bieden bij natuurlijke bewegingen. Tijdens het bewegen of verplaatsen kun je je hand op natuurlijke wijze over de steun laten glijden. Het is ook mogelijk om een wandsteun te voorzien van antislip.

wc beugel met steunpoten

Belasting tot 150 kg

Een wandsteun zorgt voor betrouwbare houvast tijdens het toiletbezoek en of het douchen. De steun aan de wand kan een belasting tot 150 kg verdragen. Daarom is een wandbeugel een veilige oplossing voor in de badkamer of op het toilet.

Toiletaanpassingen voor mensen met een scootmobiel

Bewegingsvrijheid

Een wandsteun wordt bevestigd aan de muur van het toilet of badkamer. De specialisten van Welzorg Woning op Maat zorgen ervoor dat er voldoende ruimte is tussen wand en de steun zelf. Hierdoor heb je voldoende mogelijkheid om jezelf vrij te bewegen.

Toiletbeugel opklapbaar

Wandsteun op maat

Voor een wandsteun in de badkamer of op het toilet zijn diverse uitvoeringen mogelijk zijn. Ieder individu is anders en vraagt om een andere ondersteuning. Met maatwerk zorg je voor extra kracht of juist voor meer stabiliteit. Bij Welzorg kijken we naar jouw situatie.

wandsteun badkamer

Veilig gebruik van badkamer of toilet met wandsteunen

Veiligheid staat voorop bij Welzorg. Het is belangrijk dat je de wandsteunen goed kunt vasthouden, daarom plaatsen we de steun op de juiste hoogte van de wand. Hierdoor krijg je een goede grip op basis van een natuurlijke stand van de hand en pols. Dit voorkomt ook onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand of pols. Door het gebruik van een wandsteun kun je weer veilig en zorgeloos gebruik maken van het toilet en de douche.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Diverse wandsteun mogelijkheden

Of je nu op zoek bent naar een wandsteun in de badkamer of voor op het toilet. Laat je altijd eerst goed informeren. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van wandsteunen. Hieronder vertellen we je er graag iets meer over.

Wastafel onderrijdbaar voor rolstoel

Wastafelbeugel

Ondersteuning nodig bij de wastafel? Een wastafelbeugel biedt ondersteuning wanneer je aan de wastafel staat. Doordat deze beugel aan de wand wordt bevestigd, kun je eenvoudig en veilig optrekken vanuit een (rol)stoel. Hierdoor is een wastafelbeugel een betrouwbare keuze.

pakpaal in de woonkamer

Pakpaal

Soms is het niet mogelijk om in de wand te boren. De pakpaal vormt een goed alternatief voor de wandsteun. Deze wordt tussen de vloer en het plafond geklemd, zodat je deze gemakkelijk kunt pakken. Aan de pakpaal kun je een beugel of papegaai bevestigen. Dit maakt het geschikt voor meerdere ruimtes in huis.

wc beugelset

Toiletbeugels

Een toiletbeugel dient als ondersteuning bij het zitten en opstaan. In het geval van een kleine badkamer kun je ook kiezen voor een toiletbeugel die opklapbaar is. Deze beugels kun je inklappen, wanneer je deze niet nodig hebt. Zo nemen de toiletbeugels geen onnodige ruimte in beslag.

Vergoeding voor wandsteunen in huis?

Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken in de badkamer of op het toilet? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor wandsteunen is afhankelijk van onder andere de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Dit wordt vanuit de gemeente bekeken. Neem hiervoor contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente.

Geen recht op vergoeding of ontvang je een pgb? Neem dan eens een kijkje in onze Welzorg Shop, hier kun je de wandsteunen ook voor jezelf aanschaffen.

Wmo vergoeding wandsteun