toilet zonder afvoer

Toilet zonder afvoer en wateraansluiting

Een toilet nodig voor in de slaapkamer of woonkamer? Een toilet zonder afvoer kun je in vrijwel iedere ruimte van je woning plaatsen. Ontdek de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Toilet zonder afvoer

Naar het toilet gaan is niet altijd vanzelfsprekend. Soms komt dit doordat zitten en opstaan niet meer eenvoudig gaat. Maar het kan ook komen doordat het toilet te ver weg is. Dat kun je verhelpen met een toilet zonder afvoer. Het grote voordeel van dit type toilet is dat je deze overal in huis kunt plaatsen, omdat er geen aansluiting voor nodig is. Zet het op de slaapkamer, de hal of in een zorgunit: zodat je altijd op tijd een bezoek aan het toilet kunt brengen.

Welzorg Woning op Maat heeft 20 jaar ervaring in het aanpassen van woningen, waaronder toiletten en badkamers. Het gaat hier altijd over 100% maatwerk naar jouw speciale noden.

Combineer toilet zonder afvoer met diverse hulpmiddelen

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het opstaan en zitten? Met wandbeugels kun je weer grotendeels zelfstandig gebruik maken van het toilet. Het biedt betrouwbare ondersteuning tot wel 150 kg, met een stabiele grip en houvast.

Drempelaanpassing Welzorg Woning op Maat

Drempelvervanger

Wil je het toilet zonder afvoer in een ruimte plaatsen met een loopobstakel zoals een drempel? Dan biedt een drempelvervanger een uitkomst. Met een drempelvervanger of dorpel kun je hoogteverschillen tot 1,5 cm overbruggen.

pakpaal in de badkamer

Pakpaal

Gaat opstaan moeizaam vanaf een toilet? Dan biedt een pakpaal een oplossing. Dit wordt ook wel een grijppaal genoemd en wordt tussen de vloer en het plafond geklemd. Hierdoor heb je houvast tijdens het zitten en opstaan van een toilet zonder afvoer.

werking toilet zonder afvoer

Werking van een toilet zonder afvoer

Een toilet zonder afvoer wordt ook wel droogtoilet genoemd. Dit komt doordat het toilet geen water gebruikt. De fecaliën en urine worden opgevangen door een onderliggend compartiment. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om biologisch afbreekbare zakjes te gebruiken bij een toilet zonder afvoer. Deze zakjes kun je dan gewoon weggooien bij het afval.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Geschikt voor elke ruimte

Het voordeel van een toilet zonder afvoer is dat het in iedere ruimte kan staan. Hierdoor is het toilet geschikt om tijdelijk neer te zetten. Ideaal wanneer je net een operatie achter de rug hebt en daardoor even geen trap kunt lopen. Natuurlijk is het ook handig voor langdurig gebruik. Plaats het toilet zonder afvoer in een ruimte waar je eenvoudig bij kunt komen. Zo kom je altijd op tijd voor een toiletbezoek. Een toilet zonder afvoer kan ook in een zorgunit worden geplaatst.

toilet zonder afvoer closomat
Toilet op maat

Aangepast toilet altijd op maat

Een aangepast toilet via Welzorg is altijd 100% op maat. Of je nu kiest voor een toilet zonder afvoer, een Sanibroyeur of een spoeltoilet. Onze oplossingen zijn geschikt voor een rolstoel- of rollatorgebruiker, maar ook voor mensen die tijdelijk minder mobiel zijn. Ook kunnen we ervoor zorgen dat het toilet zo aangepast wordt dat iedereen van het toilet gebruik kan blijven maken. Zo kan het toilet verhoogd worden als de situatie daar om vraagt. Laat je adviseren door de specialisten van Welzorg op Maat, zij kunnen je alles vertellen over onze toilet oplossingen.

Wmo-vergoeding

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor een toilet zonder afvoer. Deze vergoeding loopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding is afhankelijk van de zorg die je ontvangt. Welzorg Woning op Maat kan hier geen uitspraken over doen. Daarom adviseren we om dit zelf na te vragen bij je eigen gemeente.

Wmo gesprek toilet
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat