Tips langer thuis blijven wonen

Langer thuis blijven wonen

De wens van iedereen. Langer thuis blijven wonen. Zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen en aanpassingen mogelijk om dit te realiseren. Lees hier alle tips om langer thuis te blijven wonen of neem vrijblijvend contact op.

Comfortabel in je vertrouwde omgeving

Tegenwoordig blijven mensen steeds langer thuis wonen. We vinden het namelijk fijn om zo lang mogelijk in onze eigen vertrouwde omgeving te blijven. Er zijn steeds meer hulpmiddelen die ons helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen, waardoor we langer mobiel blijven. Daarnaast zitten de meeste tehuizen voor ouderen zo goed als vol. Hieronder worden een aantal tips en hulpmiddelen toegelicht om zo lang en comfortabel mogelijk thuis te blijven wonen.

Tips en hulpmiddelen langer thuis wonen

Met de hulp van een aantal kleine aanpassingen is het vaak mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Hieronder geven we een overzicht van hulpmiddelen die we bieden vanuit Welzorg Woning op Maat.

Aluminium traanplaat drempelhulp

Drempelhulp en antislipvloer

Lopen kan door vele redenen moeilijker worden. Denk daarom bijvoorbeeld aan kleine aanpassingen zoals een drempelhulp of een antislipvloer. Twee kleine aanpassingen die het wonen in jouw woning al een stuk veiliger en makkelijker kunnen maken.

Wat is een traplift en hoe kunt u een traplift kopen

Traplift

Iets waar veel tegenop kijken is het traplopen. Dit wordt na verloop van tijd vaak te zwaar. Dit is gemakkelijk op te lossen aan de hand van een traplift. Zo kun je ook lang in een niet-gelijkvloerse woning blijven wonen. Een traplift is in vrijwel ieder thuis te monteren.

Toiletstoel als douchestoel

Badkameraanpassingen

Het vaak spannend om te douchen of in bad te gaan uit angst om uit te glijden. Welzorg biedt hier diverse badkameraanpassingen voor. Deze bieden ondersteuning in vele handelingen. Wat verder belangrijk is in de badkamer is goede ventilatie. Zo voorkom je dat de vloer glad wordt en je uit kunt glijden.

hulpmiddel adviesgesprek

Wmo-vergoeding

In veel gevallen is het mogelijk dat je recht hebt op een Wmo-vergoeding. Hier kun je aanspraak op maken bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Zij nemen jou mee in de aanvraag en de procedure. In de meeste gevallen zijn er twee mogelijke uitkomsten. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje.

In bruikleen

Dit is vaak het geval bij hulpmiddelen. Je leent het hulpmiddel van de gemeente. Hier betaal je mogelijk een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor.

Pgb (persoonsgebonden budget)

Dit is een budget waarmee je zelf een hulpmiddel of aanpassing kunt aanschaffen. Ook dat kan je via Welzorg gebruiken.

Tips en hulpmiddelen langer thuis wonen met een functiebeperking

De hulpmiddelen van Welzorg zijn niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een rolstoel of een functiebeperking hebben. Hieronder geven we een overzicht van hulpmiddelen die veel gebruikt worden.

Huislift voorbeeld

Homelift

Zo is het voor mensen die gebruik maken van een rolstoel vaak lastig om zich binnen het huis te verplaatsen. In dit geval is een homelift een perfecte oplossing om zelfstandig van verdieping te verplaatsen. Deze homelift is zowel te gebruiken voor ouderen als jongeren en is makkelijk in gebruik. Veel varianten nemen weinig ruimte in.

Domotica aangepaste slaapkamer

Domotica

Ben je in huis moeilijk mobiel en is het last om lichtknoppen, de deur of gordijnen te bedienen? Dan is Domotica iets wat je kan ondersteunen. Hiermee is het mogelijk om dit op afstand te bedienen. Dit kan aan de hand van een smartphone of een paneel. Wanneer bewegen moeilijk gaat en er geen verzorger in de buurt is.

Toiletstoel als douchestoel

Douchestoel

Wanneer jij je niet goed kunt bewegen, is een douchestoel en een wandbeugel in de badkamer een fijn hulpmiddel. Door de douchestoel kun je comfortabel douchen zonder lang te hoeven staan. Verder bieden de wandbeugels extra ondersteuning bij het opstaan en zitten van de douchestoel, zodat je zelfstandig kunt opstaan.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat