invalide wastafel in badkamer

Invalide wastafel voor extra comfort in de badkamer

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Invalide wastafel

Kun je niet meer zo goed bij de wastafel of kraan komen? Een invalide wastafel ofwel aangepaste wastafel biedt vaak een oplossing voor rolstoelgebruikers, invaliden, ouderen, gehandicapten en langdurig zieken. Met één druk op de knop stel je de ideale hoogte in, waardoor je weer veilig en comfortabel gebruik kunt maken van de wastafel. Over de kabels en leidingen hoef je je geen zorgen te maken, deze worden netjes weggewerkt.

Welzorg Woning op Maat biedt altijd de ideale oplossing op het gebied van aangepaste badkamers. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialist op het gebied van badkamers voor ouderen en voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Invalide wastafel met andere hulpmiddelen

Een invalide wastafel is perfect te combineren met andere hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan:

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Combineer een aangepaste wastafel met wandbeugels voor extra ondersteuning en veiligheid. De wandbeugels van Welzorg zijn voorzien van stevige grepen waarop je kunt steunen tijdens het gebruik van de wastafel. Hierdoor heb je extra stabiliteit en is de kans dat je valt of uitglijdt minder groot.

Een hendel mengkraan

Eenhendel mengkraan

Maak het jezelf gemakkelijk met een eenhendel mengkraan. Voor dit type kraan heb je minder kracht nodig, doordat het hendel soepel beweegt. Hierdoor is het gebruiksvriendelijk voor iedereen. De eenhendelmengkraan is gemakkelijk te installeren op de invalide wastafel.

Antislipvloer

Met deze vloer in de badkamer heb je een goede grip, ongeacht of deze nu nat is. Natuurlijk is het ook mogelijk om een antislipvloer in de keuken te laten plaatsen. Met deze vloer creëer je in welke ruimte je maar wilt een veilige omgeving waar je met vertrouwen kunt bewegen.

badkamer met invalide wastafel

Plaatsen van invalide wastafel

De invalide wastafel kun je eenvoudig laten plaatsen door de ervaren specialisten van Welzorg Woning op Maat. Het installeren ervan is een zorgvuldig proces, waarbij ook de leidingen en kabels netjes worden weggewerkt. Ook wordt er rekening gehouden met jouw ideale hoogte en plaats waar de invalide wastafel moet komen te staan. Wil je meer weten over het plaatsen van een invalide wastafel? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Voordelen van een invalide wastafel

Een aangepaste wastafel biedt verschillende belangrijke voordelen voor zowel invalide mensen als rolstoelgebruikers:

  • Comfortabel tandenpoetsen of wassen met een aangepaste wastafel
  • Maatwerk dat aansluit op je persoonlijke wensen en behoeften
  • Geschikt voor vrijwel iedere badkamer
  • Leidingen worden netjes weggewerkt
  • Wastafel op ideale hoogte in te stellen, met slechts één druk op de knop
Aangepaste badkamer met invalide wastafel en douchestoel
adviesgesprek en vergoedingen

Mogelijke vergoeding

Mogelijk heb je recht op een vergoeding bij het plaatsen van een aangepaste wastafel. Hiervoor kun je een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Om te bepalen of je hier recht op hebt, wordt er gekeken naar de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt uiteindelijk of je recht hebt op bijvoorbeeld een Wlz of Wmo vergoeding. Neem hiervoor contact op met je eigen gemeente.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat