Verzekeringssticker en groene kaart voor uw hulpmiddel

Heeft u een elektrisch aangedreven hulpmiddel zoals bijvoorbeeld een scootmobiel, elektrische rolstoel, aangepaste elektrische fiets, of canta? Dan bent u verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Hiermee bent u alleen verzekerd tegen schade die u met uw hulpmiddel veroorzaakt aan anderen. Schade aan uw eigen hulpmiddel  is dus niet gedekt, maar hiervoor kunt u eventueel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Om aan te tonen dat u verzekerd bent, dient u een verzekeringssticker en groene kaart voor uw hulpmiddel te hebben.

De polis eindigt ieder jaar op 30 april. Op 1 mei gaat het nieuwe verzekeringsjaar in. Vóór die datum krijgt u dus ieder jaar een nieuwe verzekeringssticker en groene kaart toegestuurd.

Verzekeringssticker vervangt oude verzekeringsplaatje

Vanaf 2016 is het verzekeringsplaatje voor elektrische hulpmiddelen vervangen door de verzekeringssticker. Deze plakt u eenvoudig achterop uw elektrisch aangedreven hulpmiddel. Het is belangrijk dat de sticker goed zichtbaar is.

Instructie bevestigen verzekeringssticker

U heeft de uw nieuwe verzekeringssticker gekregen. De verzekeringssticker is eenvoudig in 2 stappen aan te brengen. Bekijk hieronder de instructie bevestigen verzekeringssticker. Ook ziet u foto’s van diverse hulpmiddelen waarop de sticker als voorbeeld is geplakt.

Stap 1

Verwijder de verzekeringssticker van 2020, zodat u de ontvangen sticker voor 2021 op uw hulpmiddel kunt plakken.

Stap 2

Plak de verzekeringssticker achterop het hulpmiddel. (zie onze instructie). Is het niet mogelijk om de sticker op dezelfde plek te plakken? Kies dan een andere zichtbare plek achterop op uw hulpmiddel. U bent nu klaar om lekker weer op pad te gaan.