Verzekeringssticker en groene kaart voor je hulpmiddel

Heb je een elektrisch aangedreven hulpmiddel zoals bijvoorbeeld een scootmobiel, elektrische rolstoel, aangepaste elektrische fiets of Canta? Dan ben je verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Hiermee ben je alleen verzekerd tegen schade die je met jouw hulpmiddel veroorzaakt aan anderen. Schade aan je eigen hulpmiddel is dus niet gedekt, maar hier kun je eventueel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Om aan te tonen dat je verzekerd bent, dien je een verzekeringssticker en groene kaart voor je hulpmiddel te hebben.

De polis eindigt ieder jaar op 30 april. Op 1 mei gaat het nieuwe verzekeringsjaar in. Vóór die datum krijg je dus ieder jaar een nieuwe verzekeringssticker en groene kaart toegestuurd.

Verzekeringssticker vervangt oude verzekeringsplaatje

Vanaf 2016 is het verzekeringsplaatje voor elektrische hulpmiddelen vervangen door de verzekeringssticker. Deze plak je eenvoudig achterop je elektrisch aangedreven hulpmiddel. Het is belangrijk dat de sticker goed zichtbaar is.

Instructie bevestigen verzekeringssticker

Je hebt de nieuwe verzekeringssticker ontvangen, deze is eenvoudig in 2 stappen aan te brengen. Hieronder vind je de instructie voor het bevestigen van de verzekeringssticker. Ook zie je een aantal voorbeeldfoto’s van diverse hulpmiddelen waarop de sticker al is geplakt.

Stap 1

Verwijder eerst de oude verzekeringssticker.

Stap 2

Maak de plek waar je de nieuwe verzekeringssticker gaat plakken schoon. Plak de verzekeringssticker achterop het hulpmiddel, op dezelfde plek als waar de oude sticker zat. Is het niet mogelijk om de sticker op dezelfde plek te plakken? Kies dan een andere zichtbare plek achterop op je hulpmiddel. Hieronder staan voorbeelden van de plaats waarop je de sticker kunt plakken. 

 

Voorbeeld foto’s

Pride Lunetta Sport
Pride Victory E
Pride Zolar
Puma 20 en 40
Quickie Salsa
Sterling Calypso
Sterling Elite
Fiets