Genieten met de Zonnebloemauto

Marijke en Simon huren regelmatig de Zonnebloemauto Hilversum, die sinds kort staat bij de nieuwe verhuurlocatie autoverhuurbedrijf Kuperus. Vorige week gingen ze met de aangepaste rolstoelauto op kraamvisite en plakten hier een gezellig weekend aan vast.

Onder elkaar

Marijke en haar man Simon zijn allebei fysiek beperkt. Ze wonen nog zelfstandig en hebben thuis een heel systeem waardoor ze het met z’n tweetjes redden. “Ik ben geboren met spina bifida, een open ruggetje en zit in een elektrische rolstoel. Simon heeft op 32-jarige leeftijd een hersenbloeding gehad en raakte halfzijdig verlamd. Ook lijdt hij aan afasie. Thuis hebben we precies de juiste aanpassingen en hulpmiddelen, waarmee we onszelf kunnen redden. Bovendien: wat hij niet kan, kan ik en andersom. Maar we zijn ook realistisch, ik ben 61 en mijn man 77 jaar. En de jaren beginnen te tellen.”

”Met de Zonnebloemauto ben je vrij om te gaan en staan wanneer je maar wilt. Omdat je onder elkaar bent begint het genieten al bij het vertrek.”

Zonnebloemauto

Een uitje maken of vakantie gaan is voor het echtpaar een grote uitdaging. “Er zijn twee uitdagingen: een plek vinden om te overnachten die de juiste aanpassingen heeft. Anders hebben we zorg nodig. De andere is het vervoer. Vroeger kon Simon nog zelf rijden, maar nu dat niet meer gaat is weggaan niet eenvoudig meer. Valys doet vaak meerdere ritten ineen en dan ben je zo lang onderweg dat je geen tijd meer overhoudt. Zeker als je wat verder weg wilt. Met de Zonnebloemauto ben je vrij om te gaan en staan wanneer je maar wilt. Omdat je onder elkaar bent begint het genieten al bij het vertrek.”

Madurodam

Intussen hebben ze de auto al een aantal keer gehuurd. “We zijn een keer de woning van mijn neef gaan bekijken in Veenhuizen. Dat is niet naast de deur, maar met de Zonnebloemauto prima te doen. Ook zijn we een keer naar plekjes uit mijn jeugd in Nijmegen en een dagje naar Madurodam en Scheveningen. Dit keer wilden we op kraamvisite bij mijn neef, die in december een zoontje heeft gekregen. Door corona durfden we er eerder niet heen te gaan. Nu hebben we het kleine mannetje eindelijk live kunnen bewonderen. Dat is toch veel leuker dan via FaceTime!”

Babybezoek

Samen met broer Nico en zijn vrouw Nelleke maakten ze er een gezellig weekendje weg van. Met vrijdagavond een etentje in Amsterdam, waar Marijke en Simon wonen. En zaterdag het babybezoek, met onderweg een stop voor koffie en gebak. “Het is zo fijn om er na al die maanden in isolement eens helemaal uit te zijn. Dan merk je pas hoe je dat hebt gemist. Wij houden erg van gezelligheid.”

Zonnebloemauto huren

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via de Zonnebloem een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 45 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Alle Zonnebloemauto’s kunnen gereserveerd worden via het centrale telefoonnummer 088 – 00 16 717 (bereikbaar tijdens kantooruren)

Lees meer over: ,