Elles uit leeuwarden en haar slimme scootmobiel

Elles scootie 5 uitgelicht

Met de start van het nieuwe jaar 2021, startte ook een jaar vol nieuwe mogelijkheden voor de Leeuwardse Elles Feenstra (57). Zij stapte namelijk over op de slimme scootmobiel met hoogwaardige IoT (Internet of Things) technologie. Elles, die door problemen met haar gewrichten, ruggenwervel en longen al elf jaar gebruikmaakt van een scootmobiel, gaat nu zorgelozer op pad voor haar vrijwilligerswerk en dagelijkse boodschappen. Ze hoeft niet meer vooruit te plannen: “Ik moet erop kunnen vertrouwen dat mijn scootmobiel het volhoudt. Dat vertrouwen is nu veel groter.” 

De 57-jarige Elles woont, nu haar zoon (20) studeert, alleen in Leeuwarden. Al elf jaar rijdt ze in haar scootmobiel, door haar liefkozend ‘scootie’ genoemd, overal naartoe. “Mijn scootmobiel geeft me mijn vrijheid. Niet alleen omdat ik ermee van A naar B kan komen, maar vooral omdat ik dankzij de scootmobiel alles zelf kan doen. Van de boodschappen tot mijn vrijwilligerswerk waarbij ik langs particulieren en bedrijven moet. De enige onzekerheid daarbij was voor mij het vooruit moeten plannen van activiteiten. Als ik de hele dag op pad wil, moet ik zeker weten dat mijn scootmobiel het volhoudt.” De high tech upgrade is voor Elles een belangrijke ontwikkeling in het nog prettiger gebruik kunnen maken van haar scootmobiel. In de slimme scootmobiel is een kastje gebouwd, het TiM-kastje, dat doorlopend de prestaties van de scootmobiel toetst en deze gegevens direct kan delen met de monteur. Zo kunnen technische prestaties al op afstand worden uitgelezen en worden problemen, zoals stilstand door storing, voorkomen of sneller en op maat opgelost. Hierdoor zijn ook zaken als laadstress verleden tijd.

Eindelijk meer spontaniteit

Elles: “Ergens halverwege stil komen met pech is een doemscenario. Het kastje in de slimme scootmobiel helpt om problemen te zien aankomen en voorkomen. Dat voorkomt een hoop ongemak. Hoe meer zekerheid mijn scootmobiel biedt, hoe meer vertrouwen en dus rust en ook meer mogelijkheden om ook spontaan op pad gaan.” Dat is precies het doel van de slimme scootmobiel.

“Het slimme kastje geeft me een veilig gevoel. Ik hoef me minder zorgen te maken wanneer ik de deur uit ga. Een belangrijke stap naar op pad kunnen zonder vooruit te hoeven denken.” 

Introductie slimme scootmobiel

Welzorg is in december 2020 gestart met de introductie van de slimme scootmobiel in vier gemeenten: Leeuwarden, Haarlemmermeer, Amsterdam en Rotterdam en vanaf medio mei 2021 zijn wij gestart met het landelijk uitrollen van de slimme scootmobiel.

Krijgt u binnenkort een scootmobiel van ons? Met bijna alle gemeenten in Nederland waar we mee samenwerken, leveren we de slimme scootmobiel. De kans is dus groot wanneer u een scootmobiel krijgt, deze als slim is.

Lees meer over: ,