Lumbaalsteun auto

Lumbaalsteun voor in de auto

Als je vaak of lang achter elkaar in dezelfde houding zit, kan dit tot klachten leiden. Maar het is niet altijd mogelijk om van houding te veranderen. Bijvoorbeeld als je achter het stuur zit. Je kunt voorkomen dat je door een ongemakkelijke houding klachten in je nek, rug of schouders krijgt. Dit doe je door je autostoel aan te passen met een lumbaalsteun. Dit kan voor de bestuurdersstoel, maar ook voor de bijrijdersstoel.

Wat is een lumbaalsteun?

Een lumbaalsteun noemen we ook wel lendesteun. Deze steun wordt in de vorm van een extra kussen in de autostoel aangebracht. Het bevindt zich ter hoogte van je onderrug. Het kussen is instelbaar doordat je met een pompje zelf de dikte van de ondersteuning in je rug kunt regelen. Hierdoor heb je altijd de houding die voor jou het meest comfortabel is. Deze aanpassing is niet alleen geschikt voor mensen die rugklachten hebben, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die lang zijn, waardoor de standaard autostoel niet op de juiste plaats ondersteuning geeft in de rug.

ASS autostoel-lendensteun

Voor ieder stoeltype

De lumbaalsteun is er niet alleen voor de stoelen van personenauto's. In principe kan deze steun in iedere stoel ingebouwd worden. Dus ook als je als vrachtwagenchauffeur behoefte hebt aan een aangepaste, comfortabele stoel is de lumbaalsteun een oplossing. Dat geldt ook voor stoelen in bestelauto's of een rolstoelbus.

ergonomische autostoelen en zitadvies

Een ergonomische stoel

Met een lumbaalsteun maak je het zitten tijdens lange ritten comfortabel. Want met deze ondersteuning krijgt niet alleen je rug de juiste steun. Je hele zithouding verbetert hiermee. Dus ook je nekspieren of je beenspieren worden ontlast met de lumbaalsteun. Hiermee heb je op een eenvoudige manier een ergonomische oplossing.

ASS autostoel-lendensteun

Gebruik bij bestaande stoelen

Je hoeft geen aparte autostoel aan te schaffen als je een lumbaalsteun wilt hebben. Deze steun kan namelijk ook in je huidige auto en dus op de standaard autostoel geïnstalleerd worden. Doordat de steun verstelbaar is, blijft het ook gewoon mogelijk dat iemand anders op de aangepaste stoel plaatsneemt.

Een complete aanpassing voor optimaal zitcomfort

Bij Welzorg Auto op Maat is er meer keuze dan alleen de aanpassingen van je autostoel met een lumbaalsteun. Denk hierbij aan een uitgebreidere aanpassing, zoals bijvoorbeeld een autostoel die kan draaien. Hiermee maak je het in- en uitstappen gemakkelijker en ontlast je ook je rug. Bovendien kan de autostoel verhoogd worden. Al deze aanpassingen zijn toepasbaar op de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel.

Lumbaalsteun aanpassing in de stoel

Daarom Welzorg Auto op Maat

45-jaar-expertise

45 jaar expertise

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in maatwerk oplossingen voor aangepaste auto's.

Gratis passing en proefrit

Gratis passing en proefrit

Een aangepaste auto is volledig maatwerk. Daarom ontvang je altijd een gratis passing en proefrit.

Alles onder 1 dak

Alles onder één dak

Je kunt terecht voor auto aanpassingen, occasions, private lease en onze rijschool.

Vrijblijvend en deskundig advies

Ruim 2.000 auto's

Het grootste aanbod van Nederland in aangepaste en aanpasbare auto's verspreid over 70 vestigingen.

Jetze Plat ambassadeur Welzorg

Een aangepaste auto geeft mij alle vrijheid om mijn topsport te kunnen blijven beoefenen, ik kan overal naar toe.

Jetze Plat

Drievoudig winnaar Olympische Spelen

Vraag advies op maat bij Welzorg

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor het aanpassen van je autostoel. Heb je voldoende aan een lumbaalsteun of wil je dit in combinatie met andere aanpassingen? Bij Welzorg Auto op Maat denken we graag met je mee over oplossingen en we geven je een gepast advies. Ook als je op zoek bent naar een aangepaste rolstoelauto, rolstoelwagen of rolstoelbus kun je bij ons terecht. De lumbaalsteun bouwen we ook in de nieuw gekochte auto in. Maak je gebruik van de leaseconstructie voor de aanschaf van een auto dan ook is het aanpassen van de autostoel met een lumbaalsteun geen enkel probleem.

Vrijblijvend en deskundig advies lumbaalsteun
Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.